Ko je Mali Cuner koji je zbog Karleuše napravio haos: Kao maloletnik ubio dvojicu!

02.01.2022

11:21

1

Oba sina Jovana Guzijana Cunera, Marko i stariji Petar, krenula očevim stopama

Ko je Mali Cuner koji je zbog Karleuše napravio haos: Kao maloletnik ubio dvojicu!
marko guzijan mali cuner print mup - Copyright Printscreen/Youtube/MUP

Marko Guzijan (31,) poznatiji kao Mali Cuner, koji je noćas nešto posle 2 sata, navodno napravio haos u klubu "Kasina" na Terazijama u centru Beograda, mlađi je sn ubijenog Zemunca Jovana Guzijana Cunera.

Tokom nastupa Jelene Karleuše u klubu "Kasina", oko dva sata ujutru, Marko Guzijan popeo se na binu želeći da pleše sa pevačicom. Međutim, na njen poziv njemu je prišlo obezbeđenje "Kasine" i izvelo ga napolje ispred kluba.

Vidno iznerviran Mali Cuner je zapretio obezbeđenju da će im pokazati ko je on. Seo je za volan "audija A8", da bi potom krećući se iz pravca Nušićeve ulice prošao između "Kasine" i bašte i zaleteo se u izlog. Potom je pobegao preko Trga Nikole Pašića gde je porušio zaštitnu ogradu i nekoliko stubića. 

Printscreen/Tanjug
 

 

Automobil je navodno kasnije nađen na Karaburmi, a za volanom je bila devojka od 27 godina koja je imala 1.20 promila alkohola u organizmu.

Kako se kasnije ispostavilo, reč je o Tanji, kumi Malog Cunera koja je urlala na članove obezbeđenja kluba "Kasina". Ona je pretila momcima koji su zamolili Guzijana da siđe sa bine i ne prilazi pevačici. 

Printscreen/Tanjug
 

 

Kuma urlala na obezbeđenje

Besna što Mali Cuner ne može da radi šta hoće, njegova kuma je navodno počela da urla. 

- Znate li bre vi ko je on? On je odrobijao dvoje ljudi! Hoćete i vas da odrobija - histerisala je pripita devojka.

Profimedia/Ata Images/Antonio Ahel
 

Posle ovog incidenta, izašli su iz kluba i seli u automobil koji je bio nepropisno parkiran ispred poslastičarnice "Gram" na sred Terazija, pa je Cuner kolima uleteo u izlog lokala. 

Mali Cuner, kako su mediji već pisali, nastavio je očevim stopama. Još kao dete imao je prilike da upozna "opasne momke", koji su se dovodili u vezu sa ozbiljnim zločinima. Podebeli dosije otvorio je dvostrukim ubistvom, a dopunio ga otmicom i mučenjem mladića Zlatka L. u avgustu 2016. godine, nedugo posle izlaska iz maloletničkog zatvora. 

Sa rođendana otišao u pečenjaru i ubio Dimitrijeviće

Marko Guzijan, koji je iz čista mira ubio oca i sina Zorana (51) i Aleksandra (22) Dimitrijevića, imao je tada samo 17 godina. Neposredno pre svirepog zločina Guzijan junior bio je na rođendanskoj proslavi maloletne sestre po ocu, na kojoj je, kako saznajemo, popio puno alkohola. Pravo sa rođendanske proslave, on je došao u pečenjaru "Una" u Krajiškoj ulici 71 u Zemunu, gde je bez ikakvog povoda usmrtio dvojicu nedužnih ljudi.

Prema svedočenju očevidaca, Marko Guzijan je iz čista mira ubio Dimitrijeviće, koji su sedeli za stolom i večerali. Prethodno je, potpuno izbezumljen, upao u ovaj lokal sa flašom u jednoj i pištoljem u drugoj ruci. Na meti mu se najpre našao gost Vladimir Milosavljević, koga je posle kraće rasprave udario flašom u glavu. Odmah potom je sa uperenim pištoljem prišao stolu za kojim su sedeli Dimitrijevići. Hladnokrvno je pucao prvo u oca, pa u sina i pobegao.

Marko Guzijan postao je poznat javnosti još kao maloletnik, nakon što je 14. aprila 2007, kad je imao 16 godina, u pečenjari "Uno" u Zemunu ubio Zorana Dimitrijevića (51) i njegovog sina Aleksandra (22). Za ovaj zločin osuđen je na osam godina maloletničkog zatvora.

Kasnije se pričalo da od tada Marko Guzijan uvek nosi pancir strahujući od krvne osvete.

Markov stariji brat Petar Guzijan (34), takođe je krenuo očevim stopama. Petar je više puta hapšen, a poslednji put početkom 2017. godine i to zbog pokušaja ubistva Dragana Miladinovića Gageca.

Otac Šljukin kum

Petar Guzijan je osuđen u Višem sudu u Beogradu na dve i po godine zatvora zbog neovlašćenog nošenja oružja, dok je Marko Drča osuđen na osam meseci zatvora jer mu je pomogao posle krivičnog dela.

Guzijan je bio uhapšen u januaru 2019. godine jer je navodno u avgustu 2018. godine iz automobila u pokretu pucao na Dragana Miladinovića Gageca, nekadašnjeg pripadnika "zemunskog klana", koji je tom prilikom bio na motoru. 

Jovan Guzijan Cuner je bio predvodnik jedne od najvećih kriminalnih grupa u Zemunu. Nije bio u žestokim sukobima sa kriminalcima iz drugih delova grada i gotovo uvek se držao samo Zemuna ali tu je bio u sukobu sa Draganom Ugarkovićem Ugarom, koji je na kraju ubijen.

Printscreen/Facebook/Legende90
 

Guzijan je 1999. godine postao venčani kum pevacice Lele Andrić i Srđana Adžemovića Adžema, najboljeg prijatelja Sredoja Šljukica Šljuke sa Zvezdare.

Cunera, vođu stare zemunske grupe, ubila je nova ekipa Zemunaca 2002. pored autoputa po naređenju Dušana Spasojevića, koji se tako osvetio za ubistvo svog druga Ugara i ujedno sprečio Cunerovo udruživanje sa Čumetom. Dejan Milenković Bagzi je vozio "audi", a pucali su Mile Luković Kum i Sretko Kalinić.

Cuner je ubijen 5.oktobra 2002. godine oko 22.40 sati u pucnjavi na Novosadskom putu. Bio je sa još dvojicom u crnom "golfu 4". U jednom trenutku, put im je preprečio sivi "audi a6" i dvojica napadača su otvorila vatru na njih, iz automatske puške "kalašnjikov". Ispaljeno je više od 30 metaka, a meta ovog napada bio je upravo Cuner, koji nije imao šanse da preživi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike