Srbi pravili haos za doček: Tukli policiju, specijalci koristili biber sprej i pendreke!

03.01.2021

11:58

0

U jednom stanu u Beču organizovana je žurka uprkos merama zbog koronavirusa. Kada je došla policija, ne zna se ko je od zatečenih bio agresivniji

Srbi pravili haos za doček: Tukli policiju, specijalci koristili biber sprej i pendreke!
Copyright Ilustracija/Profimedia

Pripadnici specijalne jedinice austrijske policije bili su primorani da uz primenu sile “razbiju” jednu bučnu novogodišnju žurku u Beču, na kojoj su bili građani srpskog porekla.

Devet prisutnih, na žurki u 20. bečkom okrugu, su zbog svog agresivnog ponašanja, kako je saopšteno, izazvali intervenciju pripadnika policije. Četiri osobe su čak uhapšene.

Pixabay

Policija je tokom intervencije upotrebila i pendreke i biber sprej kako bi situaciju stavila pod kontrolu. Policija je, oko 02.45 posle ponoći, na Novu godinu dobila žalbu jednog stanara da se iz jednog stana čuje velika buka.

U tom stanu je policijska patrola naišla na devet osoba, koje nisu htele da sarađuju. Među njima i jedan srpski državljanin (48), protiv kojeg postoji nalog za hapšenje zbog neplaćenih kazni.

Pročitajte još:

Na pokušaj policajaca da ga uhapse, njegova porodica je reagovala napadima na čuvare reda. Policajci su šutirani i udarani pesnicama, zbog čega su zatražili pomoć specijalaca.

I kada su specijalci stigli ispred stana bili su napadnuti, pa su morali da izvade pendreke i biber sprej, čime su uspeli da od sebe odmaknu napadače.

Pored četrdesetosmogodišnjaka, uhapšeni su još dva muškarca starosti od 30 i 27 godina, kao i žena(31). Optuženi su za pružanje otpora policiji i nanošenje teških povreda.

Jedan policajac zadobio je povrede na ruci i prebačen je u bolnicu.Dvoje uhapšenih takođe je zadobilo povređe, ali lakše, pa su nakon kraćeg boravka u bolnici pušteni na kućno lečenje.

Protiv svih devet učesnika žurke podnete su i prijave zbog kršenja korona mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike