"Joj, zašto odvede u smrt i ta tri anđela": Za Mirjanom i ćerkama tuguje ceo Sombor!

30.12.2021

20:45

0

Rodbina i prijatelji od jutros su palili sveće ispred kuće u kojoj se dogodila strašna porodična tragedija

"Joj, zašto odvede u smrt i ta tri anđela": Za Mirjanom i ćerkama tuguje ceo Sombor!
24sedam/M.S.

Ceo Sombor zanemeo je od šoka, bola i tuge posle jučerašnje porodične tragedije u kojoj je Zdravko Goranović (59) zaklao suprugu Mirjanu (55) i ubio njihove ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zapalio kuću i obesio se na tavanu. Sombor je zavijen u crno.

Nedaleko od kuće u Ulici Sume Šolaje broj 13 policijska patrola obezbeđuje mesto zločina. Policijska traka kao nemi svedok jezivog događaja. Rodbina i prijatelji od jutros su palili sveće. Nemo, sa tugom na licu i suzama u očima.

Komšije iz okolnih kuća danas gotovo da i nisu izlazile napolje. Ponekog smo samo videli u dvoištu svoje kuće. Pogled upućen ka kući strave i brzo nazad u svoju. Na pitanje o tragediji u kući u broju 13 prozbore "Strašno" ili "Užas" i uđu u kuću. 

- Šta da vam kažem? Ovo se rečima ne može opisati. Tuga, velika tuga - kaže jedan od njih.

Neki Somborci ciljano su došli da vide mesto tragedije. Prođu, zagledaju kuću, obiđu oko nje i odu svojim putem.

Nezapamćena tragedija

- Živim u ovom gradu od rođenja. Ne pamtim da se ovako nešto dogodilo ovde. Došao sam to da vidim. Šokiran sam, ne mogu da poverujem da se ovakva tragedija zaista dogodila. Evo i automobil je tu - priča naš sagovornik pogleda uprtog ka kući i otvorenim vratima garaže.

Svi naši sagovornici želeli su da ostanu anonimni i zamolili su nas da ih ne fotografišemo. Kažu, nisu oni bitni, već masakr koji se dogodio. 

Crni barjak na Gimnaziji: Bile odlične učenice!

Crna zastava istaknuta je na Gimnaziji "Veljko Petrović" u Somboru, koju je od septembra ove godine pohađala Anabela i koju je ranije završila Anastasija. Za Anabelu koja je učenik škole kažu da je bila primerna, nijedan izostanak, odlična učenica i sa svim peticama. Za njenu stariju sestru tvrde isto. Bila je "odlična učenica i dete za poželeti".

- Ovo je jako veliki gubitak za našu školu, ovakvu tragediju ne pamtimo da se ikada desila. Napravićemo čitulju i istakli smo crnu zastavu. Planiramo da posle sahrane i kada prođu svi praznici potražimo njihovog brata i ponudimo pomoć. Sakupljaćemo i novac i sve što bude trebalo - kažu u školi u Somboru.

U momentu dok smo stajali pored kuće grupa mladića prošla je pored nas. Jedan od njih prokomentarisao je: "Auuuu, šta se ovde dogodilo...".

Sa svećom u rukama i suzama u očima jedna devojka prišla je kući i upalila je sveću. 

- Znala sam i Anastasiju i Anabelu. Divne devojke. Znam da je otac maltretirao njihovu majku, ali ovo... Oprostite ne mogu da pričam - prozborila je gušeći se u suzama i brzo otišla.

24sedam/M.S.
 

Dalje u gradu, jeziva tragedija glavna je tema. Svi o tome pričaju i nagađaju šta se tačno dogodilo. 

- Svi smo zgroženi. Čuo sam da je zaklao i decu. Kako je mogao - pitao se jedan čovek dok mu je suza zaiskrila u oku.

Plašila se za život

Slično su se pitali mnogi žitelji Sombora. Jedan stariji bračni par u neverici je slegao ramenima. Čas jedno, čas drugo, ponavljali su da je to što se desilo veoma strašno i da je tuga prevelika. 

- Kažu da je to prijavio njihov sin. Ne mogu ni da zamislim kako je tom momku. Tuga do neba. i ako je hteo da se ubije što to nije sam uradio, nego je ubio ženu i ćerke. Joj, zašto odvede u smrt i ta tri anđela - zakukala je baka.

24sedam/M.S.
 

Jedna žena rekla nam je da joj rođaci žive u ulici u kojoj se desio zločin. Poznavali su Mirjanu i znali su da je suprug maltretira, ali niko nije mogao ni da sluti da će nasrnuti i na Anastasiju i Anabelu i da će i njih ubiti. 

- Kad je pušten iz zatvora, Miira kako su je svi zvali, požalila se i mojim rođacima da se plaši za svoj život. Čak ni ona nije mogla da pretpostavi da bi Zdravko mogao da ubije i decu. Monstrum. Žao mi je. Ovo je epilog pakla kroz koji je žena sa njim prolazila - tvrdi jedna od meštanki.

Komšije i prijatelji tvrde da su majka i ćerke živele veoma skromno. 

- Vidite da njihova kuća nije bila završena do kraja. Skromno su živele. Ne znam gde im je majka radila, ali kažu da je Zdravko nekad imao kopirnicu. Ne sećam se, ali znam da mu je brat jako dobar čovek i jako dobar zanatlija moler. A taj šta god da je bio nije važno, on je monstrum - zaključila je vidno potresena žena u centru Sombora.

Bonus video

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi