Zakazan početak suđenja optuženom za pokušaj ubistva u Novom Sadu: Evo kada Kontića očekuje glavni pretres!

29.12.2021

16:33

0

Kontić se i dalje nalazi u pritvoru koji mu je ponovo produžen i on može trajati do 30. januara 2022. godine

Zakazan početak suđenja optuženom za pokušaj ubistva u Novom Sadu: Evo kada Kontića očekuje glavni pretres!
Ivan Kontić - Copyright MUP

Nikšićaninu Ivanu Kontiću (30) optuženom da je 24. avgusta prošle godine u Jevrejskoj ulici prebijanjem pokuašo da ubije Miljana Mandića (28) iz Beograda, početak glavnog pretresa zakazan je za 14. mart 2022. godine, rekla je za „Novosti“, Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Suđenje je do sada dva puta odloženo, i to najpre. 1. decembra, a zatim i danas 29. decembra, i u oba slučaja zbog bolesti postupajućeg sudije.

Kontić se i dalje nalazi u pritvoru koji mu je ponovo produžen i on može trajati do 30. januara 2022. godine.

Na optuženičkoj klupi pored Kontića, sešće i O.L. osumnjičen da je učestvovao u tuči u kojoj je pretučen Miljan Mandić, kao i L.V. koji se tereti da je pomogao O.L. posle počinjenog krivičnog dela. NJih dvojica su u pritvoru proveli mesec dana, i sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.

MUP
 

Na pripremnom ročištu održanom 1. novembra, koje je bilo zatvoreno za javnost, sva trojica optuženih su negirali da su počinili krivično delo koje im se optužnicom stavlja na teret.

Posle pripremnog ročišta, advokat Dejan Bugarski, jedan od Kontićevih branilaca je kazao da su prvi put imali priliku da pred sudom iznesu stavove odbrane u vezi činjeničnih i pravnih pitanja. Još je kazao da odbrana ne osporava da je kritičnom prilikom došlo do tuče između Kontića i oštećenog, ali ceneći sve okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, ni u kom slučaju se ne može raditi o pokušaju ubistva, jer za to ne postoje dokazi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike