Sedam porodica zavijeno u crno: Prekinuti ljubav, sportske karijere, snovi, prijateljstva, zajedno i u smrt!

30.12.2021

07:15

0

U dva dana prekinuti snovi četvorice momaka iz okoline Novog Pazara i ljubav i prijateljstvo troje mladih iz okoline Valjeva

Sedam porodica zavijeno u crno: Prekinuti ljubav, sportske karijere, snovi, prijateljstva, zajedno i u smrt!
šabac novi pazar - Copyright Printscreen/Facebook printscreen/Instagram/192.rs

Tragične saobraćajne nesreće prekinule su živote sedmoro mladih ljudi, a njihove porodice zavile u crno. U samo dva dana prekinuti su snovi četvorice momaka iz okoline Novog Pazara i ljubav i prijateljstvo troje mladih iz okoline Valjeva. Studenti, perspektivni sportisti, ni jedni ni drugi nisu bili problematična deca. Tuga.

Mladići, Amel Ibrahimović, Mithat Hamidović, Amar Ujkanović i Senad Đerlek, od koji najstariji ima samo 23 godine, nastradali su 26. decembra u 21.45 na Ibarskoj magistrali na putu Novi Pazar - Ribariće. Kako se pretpostavlja, do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza i u njemu su učestvovala tri vozila.

- Amel je bio uvek nasmejan. Dolazio bi u školu i hvalio se kako je kupio nešto novo, a onda me je vodio kod njega kući da mi to i pokaže. Njemu su otac i majka živeli u Pazaru, dok mu je brat bio u Nemačkoj - kaže prijatelj nastradalog.

Dodaje da se Ibrahimović iz Nemačke vratio juče ujutru kući i da su pre tragedije zajedno pili kafu.

Četvorica mladića nastradala su kada je vozilo marke “golf 4”, novopazarskih registracionih oznaka, počelo preticanje i direktno se sudarilo sa “pasatom” i "ford mondeom”, koji su se kretali iz suprotnog pravca. Svi poginuli bili su u "golfu".

Povređeni trudnica i dete

U drugom automobilu bila je tročlana porodica. Teške povrede zadobio je vozač koji je zadržan na hirurškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge.

printscreen/Instagram/192.rs/facebook
 

Pored njega, u vozilu je bila trudnica, koja je sa lakšim povredama takođe hospitalizovana u Opštoj bolnici Novi Pazar, kao i njen troipogodišnji sin.

Novopazarci su ispričali i da su Amel, Mithat, Senad i Amur odrasli zajedno i da su se baš lepo družili, maltene celog života.

Dani žalosti u Novom Pazaru i Valjevu

U Novom Pazaru i Valjevu, dan posle tragičnih saobraćajnih nesreća u kojima su poginuli mladi proglašen je za dan žalosti. Za mladim ljudima, međutim, tuguje čitava Srbija.

- Bili su kao četiri jabuke. Na kraju su i otišli zajedno, tuga je neopisiva - kaže jedan od njih.

Ispred kuće Ibrahimovića novinare je dočekao stric nastradalog Amela.

- Šta nas snađe, šta doživesmo, ne dao Bog nikome ovakvu žalost - jedva je izustio nesrećni čovek.

Prijatelji nastradalih mladića opraštali su se od njih na Fejsbuku.

"Ne postoje reči utehe, neopisiva tuga. Da im Alah dragi podari najlepše mesto u dženetu, porodicama nadrealnu snagu i sabur da izdrže nenadoknadiv gubitak", napisala je jedna Novopazarka.

Usledile su i druge potresne poruke: "Ne mogu da verujem šta se dešava sa našom omladinom! Još četiri ugašena mlada života.Tuga do neba", navela je druga žena.

Oženio se pre nekoliko meseci

- U kući Hamidovića je i njegova supruga. Oženio se pre nekoliko meseci, ona je živela tu, u kući sa njegovim roditeljima, bratom i sestrom. Unutra su svi, u kući... Niko ih ne dira, ne ide tamo... Čuje se kako majka i žena plaču. Tišina je u selu. Tuga je velika - kaže rođak poginulog Mithata.

Printscreen/facebook/glas pazara
 

Strina Amela Ibrahimovića kaže da su roditelji sa sinom i tri ćerke u svojoj kući i da tamo oplakuju.

- Ostavili smo ih da tuguju u kući. Roditeljima je strašno teško, majci najteže. Niko joj ne prilazi, dolazi narod u selo, svi su se okupili na sahrani. Alah je tako hteo, ali se majka ne može utešiti - kaže ona, i dodaje da je u kući Amara Ujkanovića isto.

Porodica Senada Đerleka je u selu Zaluže, a njegov stric Aćif kaže da im je svima mnogo teško i da su roditelji u svom domu, u kojem je strašno.

- U svojoj su kući, roditeljima je strašno, ni mi ne idemo sada tamo, ne bi ih trebalo ni slučajno sada dirati, tamo je strašno - kaže on.

Često bio u vožnji

Teška saobraćajna nesreća ostavila je u neverici celo Valjevo, kad je preksinoć troje mladih poginulo na putu ka Šapcu u selu Draginje u opštini Koceljeva.

"Pežo 307" koji je vozio Nemanja A. (20) iz Osečine kretao se putem iz pravca Šapca prema Valjevu i na pravom delu puta izgubio kontrolu nad vozilom i prešao u kolovoznu traku u suprotnom smeru, kojom se u tom trenutku kretao kamion.

Printscreen / Instagram 192
 

U direktnom sudaru vozač je poginuo, kao i njegov suvozač devojka Irena M. (20) iz Valjeva i njihov prijatelj Ognjen P. (21). Irena je u krilu držala psa koji je takođe nastradao.

Vozač “pežoa” Nemanja A. bio je student Tehničkog fakulteta u Novom Sadu. Rođeni Osečanac je u Valjevu prethodno završio srednju Tehničku školu i praktično nastavio da bude žitelj Valjeva nakon što je upisao fakultet u Novom Sadu. Košarku je trenirao u valjevskom Studentu, a trenutno je nastupao za KK Osečina, klub iz svog rodnog mesta.

- Izuzetan mladić o kome svi u Osečini i u Valjevu imaju samo reči hvale. Sportista, zdrav, uvek nasmejan i prema svima izuzetno blagonaklon. Vožnju je položio kad je postao punoletan i često je bio za volanom, jer je putovao na relaciji Novi Sad - Valjevo, u kome ima stan, pa onda u roditeljski dom u Osečini. Nikada nije imao nijedan problem u vožnji ili prekršaj, štaviše, bio je odličan, siguran i vešt vozač, tako da je teško poverovati da je nastradao na delu puta koji mu je bio tako poznat i kojim je često išao – pričaju njegovi potreseni prijatelji iz Valjeva i Osečine.

Ljubav iz srednje škole

Njegova devojka Irena M. sa kojom je bio u vezi od srednjoškolskih dana, takođe je bila studentkinja u Novom Sadu, a sudeći po njenom Fejsbuk profilu, studirala je Pravni fakultet u tom gradu i ujedno se bavila profesionalnim šminkanjem.

Printscreen/Facebook
 

Valjevo je u ovoj saobraćajnoj nesreći ostalo i bez njihovog godinu dana starijeg prijatelja Ognjen P. (21), takođe perspektivnog sportiste, jer je ove sezone bio jedan od najboljih strelaca valjevskog Rukometnog kluba Metalac.

Prijatelji poginulog para i Ognjen P. opraštaju se na društvenim mrežama.

- Ideš na bolje mesto - stoji u jednoj od oproštajnih poruka poginulom Nemanji A.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike