Početak suđenja Ivanu Kontiću odlaže se već drugi put: Ovo je razlog!

28.12.2021

12:51

0

Kontićeva odbrana tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo

Početak suđenja Ivanu Kontiću odlaže se već drugi put: Ovo je razlog!
ivan kontic - Copyright MUP

Početak suđenja Ivanu Kontiću (30), koji je bio zakazan za sutra u Višem sudu u Novom Sadu, odložen je po drugi put, zbog bolesti postupajućeg sudije koji je na bolovanju zbog preležane korone.

Kontiću je inače produžen pritvor koji prema odluci može da traje do 30. januara 2022. godine, potvrdila nam je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

Podsetimo, Kontić je optužen za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine, kojeg je tom prilikom prebio. Sa njim će se na optuženičkoj klupi naći i O. L. i L. V.koji se terete za krivično delo učestvovanje u tuči, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Sva trojica su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, negirala da su izvršili krivično delo za koje se terete, a na glavnom pretresu će moći da iznesu detaljnu odbranu koje će javnost moći da prati.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju, O. L. za učestvovanje u tuči, a L. V. za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Kontićeva odbrana tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike