Pokreće se istraga protiv petorice osumnjičenih: Terali devojke na prostituciju u novosadskom klubu?

27.12.2021

13:09

0

Među osumnjičenima su tri muškarca iz Novog Sada, kao i po jedan iz Trstenika i Crne Gore

Pokreće se istraga protiv petorice osumnjičenih: Terali devojke na prostituciju u novosadskom klubu?
Copyright Pixabay

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv M.Đ. (48), E.R. (72) i G.V. (53) zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu.

Na taj način su se, kako se navodi u saopštenju novosadskog VJT, bavili vršenjem krivičnog dela trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 388 stav 6 u vezi sa stavom 1, kaznom zatvora od najmanje pet godina, uz osnove sumnje da su Z.D. (54) iz Crne Gore i P.K. (37) iz Trstenika, izvršili krivično delo trgovina ljudima kažnjivo članom 388 stav 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Podsećamo, petorica muškaraca uhapšeni su pre dva dana zbog sumnje da su učinili krivično delo trgovina lјudima. A na više lokacija više lokacija, u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu, policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na vršenje pomenutog krivičnog dela.

Njima je tada određena mera zadržavanja do 48 sati i u tom roku su svi privedeni saslušani.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke – navodi se u saopštenju novosadskog VJT.

- U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike