"Zajedno smo radili u Nemačkoj, delili sve, bili kao braća": Prijatelj poginulih mladića kaže da su pili kafu pola sata pre strašne nesreće

27.12.2021

12:21

0

Povređena i tročlana porodica iz drugog automobila i to vozač, njegova trudna supruga i troipogodišnji sin

"Zajedno smo radili u Nemačkoj, delili sve, bili kao braća": Prijatelj poginulih mladića kaže da su pili kafu pola sata pre strašne nesreće
novi pazar nesreca poginuli mladici 192 (55) - Copyright printscreen/Instagram/192.rs/facebook

"Zajedno smo radili u Nemačkoj sezonske poslove. Pre nekoliko dana smo se vratili kućama, Amel juče ujutru, a samo pola sata pre nesreće smo pili kafu", kaže prijatelj četvorice mladića koji su nastradali u teškoj saobraćajnoj nesreći noćas kod mesta Lukare u blizini Novog Pazara. Teška tragedija zavila je ovaj grad u crno, a 27. decembar proglašen je Danom žalosti.

Mladići, Amel Ibrahimović, Mitko Hamidović, Amar Ujkanović i Senad Đerlek, od koji najstariji ima samo 23 godine, nastradali su sinoć oko 21.45 časova na Ibarskoj magistrali na putu Novi Pazar -Ribariće. Kako se pretpostavlja, do sudara je najverovatnije došlo zbog neprilagođene brzine i klizavog kolovoza, a učestvovala su tri vozila.

- Amel je bio uvek nasmejan. Dolazio bi u školu i hvalio se kako je kupio nešto novo, a onda me je vodio kod njega kući da mi to i pokaže. Njemu su otac i majka živeli u Pazaru, dok mu je brat bio u Nemačkoj - započeo je priču.

Dodaje da se Ibrahimović iz Nemačke vratio juče ujutru kući i da su pre tragedije zajedno pili kafu.

- Dugo se nismo videli. Juče ujutru je stigao iz Nemačke. Pola sata pre tragedije smo svi zajedno pili kafu na obližnjoj pumpi. Kad smo se videli, svi smo bili nasmejani i srećni što smo napokon zajedno. Pričali smo o tom automobilu. Amel je hteo da ga kupi od Senada. Sve vreme smo se smejali - priča njihov prijatelj.

Oni oduvek, kako kaže, žive u Novom Pazaru, a poginuli su u blizini svojih kuća.

- Teško mi je da pričam o ovome. Senad mi je u poslednje vreme bio kao brat. Delili smo sve. U Nemačkoj smo zajedno bili od jula do decembra. Delili smo sobu. Krevet do kreveta. Putovali smo zajedno nekoliko puta. Uvek smo bili nasmejani. Jednom rečju - braća - kaže on.

Četvorica mladića nastradala su kada je vozilo marke “golf 4” novopazarskih registracionih oznaka počelo preticanje i direktno se sudarilo sa vozilom “pasat” i vozilom marke ford “mondeo”, koja su se kretala iz suprotnog pravca. Svi poginuli bili su u "golfu".

U drugom automobilu, nalazila se tročlana porodica. Teške povrede je zadobio vozač koji je zadržan na hiruškom odeljenju Opšte bolnice Novi Pazar. Njemu su konstantovane povrede glave, grudnog koša i noge.

Pored njega, u vozilu se nalazila i trudnica, koja je sa lakšim povredama takođe hospitalizovana u Opštoj bolnici Novi Pazar, kao i njen troipogodišnji sin.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike