Beba priključena na respirator, u teškom je stanju: Povređena devojčica iz Kraljeva prebačena u UKC Kragujevac

25.12.2021

13:56

0

Devojčica je zadobila teške povrede u nesreći kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima pala kroz prozor stana

Beba priključena na respirator, u teškom je stanju: Povređena devojčica iz Kraljeva prebačena u UKC Kragujevac
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Teško povređena sedamnaestomesečna devojčica iz Kraljeva koja je u petak, oko 13 sati, pala sa drugog sprata, transportovana je u Univerzitetski klinički centar Kragujevac i, kako se saznaje, i dalje se nalazi u teškom stanju.

- Devojčica je smeštena u Urgentnom centru naše ustanove, priključena je na respirator i u teškom je stanju. Pod konstantnim je nadzorom lekara i pratimo njeno stanje. Više informacija u ovom trenutku ne mogu da saopštim – rekao je u telefonskom razgovoru dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac, prenose "Novosti".

Devojčica je, podsećamo, zadobila teške povrede u nesreći kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima pala kroz prozor stana na drugom spratu stambene zgrade, u Ulici Oktobarskih žrtava u centru Kraljeva, u kojem živi sa svojom majkom.

Ubrzo posle nesreće ona je bez svesti sanitetom Hitne pomoći prevežena na Intenzivnu negu Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevu gde su joj dijagnostikovani višestruki prelomi i povrede lobanje, kao i unutrašnja krvarenja. Devojčica je intubirana i potom zbog ozbiljnosti povreda prevežena u UKC Kragujevac gde se i trenutno nalazi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike