“U vreme ubistva pevačice na mestu zločina zabeleženo prisustvo više osoba!”

16.06.2021

14:40

0

Autor: Lj. K.

Veštačenjima baznih stanica zabeleženo prisustvo više osoba, a odbrana nikada nije dobila podatke o tome koji su brojevi bili u pitanju i ko su vlasnici tih telefona

24sedam/ Katarina Mihajlović

Zoran Marjanović, optužen da je pre pet godina na nasipu u Borči ubio svoju suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović, u vreme ubistva nije isključivao, niti uključivao mobilni telefon.

Ovo je konstatovano u izvešaju Telekoma, a potvrdio ga je u svojoj stručnoj analizi i sudski veštak za moblinu telefoniju, inženjer telekomunikacija Telekoma Saša Savić, angažovan kao svedok odbrane.

24sedam/ Katarina Mihajlović

Ovakvim mišljenjem osporeni su navodi veštaka Tužilaštva Dragomira Vasiljevića, koji je u svom nalazu naveo da je u vreme zločina Zoran isključio telefon, da bi ga posle izvesnog vremena ponovo uključio.

Današnje ročište proteklo je u međusobnom osporavanju znanja između dvojice veštaka, o tome kako funkcioniše mobilna telefonija, pa je Savić u jednom momentu naveo da je on veštačenje radio sa opremom koju je Telekom platio njamanje milion evra, a odbrana je konstatovala da je Vasiljević vršio veštačenja “pomoću aplikacije za igru i zabavu.”

24sedam/ Katarina Mihajlović

Deo polemike vodio se i oko Vasiljevićevih navoda u izveštaju o neregularnom isključenju telefona, kada aparat ostane uključen, a iz njega se izvadi baterija.
Konstatovano je, međutim, da je u vreme zločina Marjanović koristio telefon koji nema bateriju.

Advokati optuženog naveli su i to da je na nasipu, u vreme kad je Jelena ubijena, veštačenjima baznih stanica utvrđeno prisustvo više osoba, a da odbrana nikada nije dobila podatke o tome koji su brojevi bili u pitanju i ko su vlasnici tih telefona.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Zoran Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

pročitajte još:
pročitajte još:

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prema navodima optužnice, Zoran joj je krenuo u susret, sustigao je, iskoristio njeno poverenje i namamio je da siđe s nasipa.

Prvi udarac zadobila je u ruku, a kad je pokušala da pobegne, on ju je sustigao kod kanala, zadao joj nekoliko udaraca nepoznatim predmetom u glavu i ona je još živa upala u kanal, u kom je narednog dana pronađeno njeno telo.

Njihova ćerka, kako tvrdi tužilaštvo, za to vreme bila je na nasipu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti