Sahranjen Aleksa (26) koji je nastradao u tuči: Drugovi nosili beli kovčeg, na majicama su imali posebnu poruku!

19.05.2021

15:55

0

Autor: J.B.O.

Građani Aleksinca su u dugoj koloni više od dva sata dolazili do kapele na Novom groblju gde su roditelji i najuža porodica primali saučešće

Instagram_alexaa_33

Aleksa Stojmenović (26) iz Aleksinca, koji je ubijen 16. maja u tuči na rođendanskom slavlju u tom gradu, sahranjen je danas na Novom groblju u prisustvu nekoliko stotina rođaka i prijatelja.

Aleksini drugovi došli su u crnim majicama sa njegovom slikom ispod koje je pisalo: “Živiš!” dok je na leđima bio odštampan broj 33 koji je nastradali fudbaler nosio na dresu.

Foto: 24sedam / Maja Kostić

Građani Aleksinca su u dugoj koloni više od dva sata dolazili do kapele na Novom groblju gde su roditelji i najuža porodica primali saučešće. Aleksini drugovi su potom na rukama poneli beli kovčeg do njegove večne kuće gde je sahranjen nakon opela.

Na groblje je doneta i fudbalska lopta sa propisima njegovih drugova iz kluba i kopačke u kojima je igrao mali fudbal za klub iz Sokobanje.

Uz suze i jecaje sanduk je spušten u grob koji je pokriven cvećem.

Na jednom od balona u obliku srca neko od njegovih najmilijih je napisao: “Pravda za Aleksu”.

Da podsetimo, Aleksa je pronađen mrtav ispred lokala u kom se održavala proslava osamnaestog rođendana. U prvom trenutku nije se znalo kako je mladić preminuo jer na njegovom telu nije bilo vidljivih povreda. Saslušanjem svedoka, obdukcijom i pregledanjem snimaka sa sigurnosnih kamera utvrđeno je da je Aleksa dobio nekoliko udaraca u tuči nekoliko mladića ispred lokala. Koban je bio udarac u vrat nakon tog je mladić pao na zemlju. Obdukcija je potvrdila ove navode.

– Takva povreda nikako ne može da nastane prilikom pada. Isključena je mogućnost da je udarac glavom u stepenice bio smrtonosan. Povreda koja je dovela do smrti nastala je delovanjem mehaničke sile na vrat bilo da je u pitanju pesnica ili neki predmet. Ustanovljeno je više povreda koje ukazuju da nije udaren samo jednom što je potvrdilo sumnju da je bio žrtva tuče koja se kobne noći dogodila u kafani u kojoj se slavio rođendan – kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Zbog Aleksine smrti danas su uhapšene tri osobe – O. P. (18) iz Aleksinca i M. S. (26) i Z. T. (18).

Pročitajte još:

Sumnja se da je O. P. (18) u restoranu u Aleksincu udario Aleksu i naneo mu teške telesne povrede zbog kojih je preminuo. M. S. (26) i Z. T. (18) se sumnjiče da su u istom restoranu učestvovali u tuči.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti