Nastavak policijske akcije ” Gnev”: Zloupotrebom položaja u svoje džepove “strpali” 10,5 miliona dinara!

14.04.2021

11:26

0

Autor: N. G.

Osumnjičeni M. P. i D. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

Foto: Promo/MUP

Žena M. P. ( 38) iz Kraljeva je uhapšena u okviru policijske akcije ” Gnev” zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu. Pored nje je uhapšen i muškarac D. K. ( 55) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju.

Takođe, krivičnom prijavom je obuhvaćen i M. M. (54) koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i on se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Pročitajte još:

Osumnjičeni M. P. i M. M. se terete da su tokom 2017. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog društva „VDM“ DOO iz Vrnjačke Banje dogovorili sa vlasnicima više pravnih lica na teritoriji Srbije kupovinu različite vrste robe, bez stvarne namere da isplate kupoprodajnu cenu robe.

Kako se sumnja, oni su uz pomoć D. K. angažovali vozače koji su preuzeli robu, nakon čega su veću količinu robe prodali bez evidentiranja u firmi „VDM“, dok su dobijeni novac od prodate robe zadržali za sebe.

Sumnja se da su M. M. i M. P. dobavljačima platili deo kupoprodajne cene robe, na koji način su im pričinili štetu u vrednosti preuzete a neplaćene robe u vrednosti od 10.481.836 dinara, i tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni M. P. i D. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti