Vežbanje i horoskopski znaci: Za Vagu su timski a za Ovna takmičarski sportovi

02.12.2021

12:00

0

Astrologija vam može donekle pomoći da počnete da se bavite sportom koji je u skladu sa vašom ličnošću

Vežbanje i horoskopski znaci: Za Vagu su timski a za Ovna takmičarski sportovi
stretching-g9d17bc337_1280 - Copyright Pixabay

Da li ste ikada razmišljali zašto vam odgovara joga a ne trčanje? Ili zašto volite da plivate ali ne i da vežbate u teretani? Iako astrologija nije najnaučniji metod, može vam bar donekle ukazati na vežbe i sportove, koji u skladu sa vašom horoskopskom ličnošću, mogu da vam poboljšaju fizičko i duhovno zdravlje.

Ovan voli vežbe u kojima može da testira svoje veštine. Njima najviše odgovaraju takmičarski sportovi a za sve je kriv bog rata, koji stalno smišlja načine kako mogu da pobede. Odgovaraju im sportovi kao što su golf, plivanje, streljaštvo ili borilačke veštine.

Pixabay
 

Bikovima vežbanje nije omiljena stvar u životu. Njihova vladajuća planeta je Venera i oni su više skloni uživanju u finoj hrani i piću. Njima je najudobnije kada se nalaze sa obe noge čvrsto na zemlji pa im odgovara trčanje i planinarenje.

Blizancima vlada Merkur a on je simbol brzine pa ovom horoskopskom znaku odgovaraju oni sportovi kod kojih je brzina ključna. Za nih su atletske discipline, sprint, kao i tenis zbog brzog tempa koji je u skladu sa njihovim brzim načinom razmišljanja.

Rakovima odgovaraju vežbe koje uključuju meditaciju zbog njihovih emocija koje često znaju da ih nadvladaju. Zato će ovaj horoskopski znak uživati u osnovnim vežbama, pilatesu i jogi koja im omogućava da osete svaki pokret dok istovremeno treniraju i svoj mozak. Rak nije ljubitelj teretane, već više voli da vežba kod kuće.

Lavovi vole scenu i reflektore, zbog čega su časovi plesa, zumbe ili baleta prava stvar za njih. Kroz ove vežbe dolazi do izražaja njihova vatrena energija i kreativni oblik izražavanja što je deo lavovske ličnosti.

Devicama je potreban sport, koji pored fizičkog napora, zahteva i umnu aktivnost. Najviše im odgovaraju pilates i joga gde tokom istezanja mogu da smire svoj analitički ume i ojačaju svoj duh. Prija im i tenis jer to vide kao izazov gde podjednako moraju da uključe i telo i način razmišljanja.

Pixabay
 

Za Vagu su timski sportovi, fudbal, rukomet, odbojka. One su poznate kao dobri saradnici i znaju kako da se na pravi način povežu sa saigračima. Vage uživaju u deljenju zajedničkih radosti i uspeha a tu vrstu radosti ne može da im pruži individualni trening.

Škorpiji odgovaraju intenzivni sportovi kao što su boks ili krosfit. Trenirajući ovakve sportove, Škorpije izbacuju negativnu energiju koja im se skuplja u telu i umu. Nakon vežbanja, izlaze potpuno relaksirane i smirene.

Najvećem avanturisti u zodijaku, Strelcu, odgovaraju ekstremni sportovi i planinarenje. Zapravo, njima je potreban trening na otvorenom, a najviše vole da svoj istraživački duh spoje sa vežbanjem na nekom putovanju.

Jarac voli aktivnosti u kojima može da pokaže svoju fizičku i emocionalnu izdržljivost. Oni u sebi imaju takmičarski duh koji ih vodi do vrha. Odgovara im trčanje na duge staze i pentranje po stenama.

Vodolijama je jako važno da zadrži slobodu tokom vežbanja jer ne voli nikakva ograničenja i nametanja. Zato mu odgovara vožnja bicikla jer uvek može sam da odredi kuda želi da se kreće. Uz to, Vodolije vole sportove koji će im podići nivo adrenalina, kao što je parkur, splavarenje, paraglajding.

Ribe vole sve sportove koji imaju veze sa vodom. Njima boravak na vodi, bilo da je u pitanju veslanje, plivanje ili vožnja kajakom, čisti misli i navodi ih na pozitivno razmišljanje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike