Monstera za Lava, krasula za Jarca: Horoskopski znak određuje koja je najbolja sobna biljka za vas

11.06.2024

19:20

0

Autor: A. M.

Nije svejedno da li ste vodeni, vatreni, vazdušni ili zemljani znak

Monstera za Lava, krasula za Jarca: Horoskopski znak određuje koja je najbolja sobna biljka za vas
Copyright Freepik

U potrazi ste za novom biljkom koja će upotpuniti vaš životni prostor, ali sa toliko vrsta, veličina i različitih načina održavanja, teško je napraviti izbor, pa zašto zvezde to ne bi uradile za vas.

Astrologija nam je pokazala da svaki horoskopski znak ima svoje preferencije, kao i različite veštine pri uređivanju doma.

Vodeni znaci uživaju u udobnosti doma i njegovom uređenju, dok vatreni preferiraju da vreme provode van kuće. Zemljani znaci obožavaju zelenilo, pa je i njihov prostor ispunjen raznovrsnim biljkama, dok vazdušni vole jednostavnost i biljke koje ne zauzimaju mnogo prostora.

Ovan - bambus

Pexels
 

Ovnovi su energični i nezavisni, što znači da im je potrebna biljka "sa stavom" koja ne zahteva previše vremena.

Bambus je dostupan u različitim vrstama aranžmana, efektan je, ali nije zahtevan što odgovara aktivnoj prirodi Ovnova.

Bik - zlatni potos

Pixabay
 

Kada su suočeni sa izborom, Bikovi će uvek izabrati biljku koju smatraju zadivljujućom i koja lepo napreduje uz malo truda.

Sa upečatljivim zelenom-belim šarama potos je pravi izbor za Bikove. Za napredak mu je potrebno samo indirektno sunce i blago zalivanje.

Blizanci - tilandsija (vazdušne biljke)

Profimedia
 

Blizanci su radoznali i prilagodljivi i potrebno im je nešto što nije zahtevno, a to je tilandsija. 

Vazdušnim biljkama za napredak nije neophodna zemlja, već redovno zalivanje i indirektna svetlost. Takođe, one mogu biti aranžirane na najneobičnije načine, što je sasvim po ukusu Blizanaca.

Rak - kinesko drvo novca

Unsplash
 

Jednostavne biljke koje zahtevaju malo nege su baš po ukusu Rakova. Kinesko drvo novca je veoma popularna sobna biljka koja je laka za održavanje uz adekvatnu negu. Rakovi cene osetljivu prirodu ove biljke čiji listovi "klonu" kada im fali vode.

Lav - monstera

Pixabay
 

Lavovi vole pažnju, pa samim tim i biljke koje je privlače. Monstera je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka koja svojom veličinom i širokim listovima privlači poglede svih u prostoriji.

Devica - lirasti fikus

Unsplash
 

Device su specifične i detaljne, pa im nije problem da se posvete biljkama koje su zahtevnije. Lirasti fikus traži specifične uslove - mora redovno da se rotira kako bi svi listovi dobili optimalnu količinu sunčeve svetlosti, ali i da se povremeno orezuje.

Vaga - brojanica 

Vage su znak koji voli balans, ali i estetiku. Brojanica je idealan izbor za njih. Njihove grančice poput niza bisera graciozno padaju niz posude u kojoj se nalaze i stvaraju zanimljiv i simetričan izgled. Lako se rasađuju, što je idealno za poklone prijateljima druželjubive Vage.

Škorpija - čuvarkuća

Unsplash
 

 

Čuvarkuće su poznate po svojoj izdržljivoj prirodi koja je se poklapa sa prirodom Škorpija. Ne zahtevaju mnogo zalivanja i napreduju uz odgovarajuću svetlost.

Strelac - sanseverija

Profimedia
 

Ovim znacima koje "ne drži mesto" treba biljka koja može podneti periode kada je "zaboravljena". Sanseverija može da opstane dugo bez vode ili svetlosti.

Jarac - krasula (drvo žada)

Unsplash
 

Jarci su sofisticirani i teže da se ova njihova osobina ogleda i u njihovom okruženju. Iako nisu brzorastuće, krasule su odličan izbor za strpljive Jarčeve. Njihove potrebe su jasne - indirektna svetlost i redovno zalivanje.

Vodolija - pilea

Unsplash
 

Vodolije vole upečatljivo i neobično, zato je ova biljka savršena za njih. Listove karakterišu nesvakidašnje, crvenkaste "vene", najbolje napreduju u svetlom prostoru.

Ribe - filadendron

Filadendron odgovara emotivnoj i osetljivoj prirodi Riba, jer brinući o ovoj biljci Ribe smiruju svoj um. 
Briga podrazumeva zalivanje svakih nedelju-dve dana i indirektnu svetlost.


BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike