Jedan je za odmaranje, drugi za razmišljanje, a ovaj dan u nedelji je namenjen za sreću i obilje: Astrologija objašnjava koji je to i zašto

05.06.2024

13:20

0

Autor: K. O.

Na ovaj dan uplatite loto i brojte svoje blagoslove

Jedan je za odmaranje, drugi za razmišljanje, a ovaj dan u nedelji je namenjen za sreću i obilje: Astrologija objašnjava koji je to i zašto
Copyright Freepik

Pogledajmo dane u nedelji i, kako se ispostavilo, najbolja šansa za punim životom je korišćenje energije koja je naklonjena svakom od nas.

Kao što svaki znak Zodijaka ima svoju vladajuću planetu, tako i svaki dan u nedelji ima svog vladara. Imena dana su povezana sa vladarima i bogovima prošlosti, tako je nedelja Sunčev dan, ponedeljak pripada Mesecu, subota Saturnu...

Dok je nedelja namenjena veselju, a ponedeljak razmišljanju, četvrtak je napravljen za bacanje kockica, klađenje i iskušavanje sreće.

Okušajte svoju sreću

Četvrtak se prevodi kao „Torov dan“, nazvan u čast nordijskog boga groma, božanstva blisko povezanog sa Jupiterom, odnosno Zevsom, bogom munje, kraljem kraljeva, zavodnikom labudova i ubicom oca.

Astrološki gledano, Jupiter je moderni vladar Strelca i drevni vladar Riba. Planeta je povezana sa srećom i lakoćom, ekspanzijom, epskim putovanjima i trajnim optimizmom.

Jupiter je pijani ujak planetarne postave, jednako vitalan i veseo, daruje blagoslove, podstiče nas da verujemo da najbolje tek dolazi i nagovara sve da piju iz pehara života uz obećanje da će biti napunjen do vrha za naše dobro.

Freepik
 

U drevnim statuama, Jupiter/Zevs je često prikazan kako drži prepunu, radoznalo falusnu koru (rog izobilja). Ovaj simbol beskrajnog snabdevanja podseća nas da mentalitet oskudice nema mesto za stolom snova.

Zanimljivo je napomenuti da je Kongres usvojio Deklaraciju nezavisnosti na Jupiterov dan, a i Bill of Rights je potpisan u četvrtak. Tamna strana Jupiterovog entuzijazma je neograničeni višak i preterivanje. Stoga, nije iznenađenje da Dan zahvalnosti, nacionalni dan kolonijalne dekadencije, pada baš u četvrtak.

Kako iskoristiti sreću

Možemo koristiti energiju obilja četvrtka da nahranimo svoje umove kroz obrazovanje, proširimo svest biljnim lekovima, tražimo vođstvo gurua, učestvujemo u ceremonijama, doslovno brojimo svoje blagoslove i/ili planiramo da vidimo nepoznate obale.

Freepik
 

Ako ste u radnoj nedelji, četvrtak podržava pravljenje vizionarskih ploča, razmišljanje o velikim planovima, traženje poslova, poteze tokom srećnog sata i velike planove.

Okušajte svoju sreću i u četvrtak odigrajte loto, piše New York Post.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike