Mesečni horoskop za april: Ribama stižu zasluženi blagoslovi, Devicama svemir čuva leđa

30.03.2024

10:20

0

Autor: K. O.

Saznajte šta vas čeka u najlepšem prolećnom mesecu

Mesečni horoskop za april: Ribama stižu zasluženi blagoslovi, Devicama svemir čuva leđa
Copyright Unsplash

Kako ulazimo u april, nalazimo se usred sezone pomračenja, što znači da će emocije verovatno biti uzburkane, a naše strpljenje je možda na izmaku jer retrogradni Merkur počinje u Ovnu 1. aprila i traje sve do 25. aprila.

Nije prvoaprilska šala, ali je poziv da usporite, smirite se i procenite šta zaista želite i zašto.

Za nekoliko dana, već 5. aprila Venera ulazi u Ovna, a tri dana kasnije doživljavamo potpuno pomračenje Sunca u Ovnu — prvo pomračenje Sunca u 2024. Ovo pomaže da podstaknemo naše kolektivno raspoloženje, jer su pomračenja Sunca kao supernapunjeni novi meseci, i ovo pomračenje se dešava u prvom znaku Zodijaka. Iako će Merkur biti retrogradan u Ovnu, osetićemo povećanje zamaha, strasti i inicijative, što će nam omogućiti da udahnemo novi život projektima koje smo stavili na čekanje.

Iskoristite 10 dana nakon mladog meseca da slikovito vizualizujete i ostvarite svoj život iz snova. Za šest meseci, možda ćete biti prijatno iznenađeni koliko su se vaše namere brzo i divno odvijale.

Sezona Bika počinje 19. aprila, što nam pomaže da uđemo u mirniji i utemeljeniji period. Imajte na umu da Jupiter, planeta sreće, završava svoj 13-mesečni boravak u Biku, tako da će Sunce, Jupiter i Uran biti u Biku — i doživeti konjunkciju Jupiter-Uran 20. aprila i pun mesec u Škorpiji 23. aprila pomoći će da obezbedimo svoje dugoročne ciljeve.

Život će se znatno razvedri 29. aprila kada Venera uđe u Bika, a zatim Mars u Ovna 30. Pošto se Venera i Mars osećaju kao kod kuće u ovim odgovarajućim znacima, završićemo mesec sa osećanjem da su naši glavni izazovi sada iza nas.

Unsplash
 

Pročitajte šta april donosi vašem znaku:

Ovan

Kakav je osećaj biti kosmički favorit? Ne samo da je sezona vaših rođendana još uvek jaka ovog meseca, već 8. aprila doživljavamo i prvo pomračenje Sunca u godini - i ono se dešava u vašem znaku. U poslednjih nekoliko meseci osećali ste temu ponovnog rođenja i evolucije u svom životu, posebno sada kada severni čvor putuje kroz vaš znak do 2025. Pomračenje ovog meseca podiže stvari na sledeći nivo – seme koje posadite ovog meseca će postaviti vas za ciklus velike revolucije na ličnom nivou, a to će inspirisati kolektiv.

Jedino upozorenje je činjenica da je Merkur, planeta komunikacije, trenutno retrogradna u vašem znaku, a Hiron, ranjeni iscelitelj, takođe je u vašem znaku. To znači da čak i ako postoje naznake napretka u vašem životu, možda se iznutra suočavate sa dubokim ranama i prošlim bolom koji se stalno pojavljuju u vašem podsvesnom umu, što vam donosi izazov da budete prisutni. Ne bežite od onoga što osećate.

Na sreću, 19. i 20. aprila početak sezone Bika (i kasnija konjunkcija Jupiter-Uran u Biku) pomoći će da unesete osećaj mira u vaš život, jer aktivira vaš sektor novca i pomaže vam da zapamtite da je koncept bogatstva više nego finansijski — to takođe uključuje način na koji se ophodite i volite prema sebi i drugima. Marsov prelazak u vaš znak 30. pomaže vam da zapamtite da ste žestoki ratnik koji uvek može „obrisati prašinu i pokušati ponovo“.

Pixabay
 

Bik

Sezona vaših rođendana počinje ovog meseca. Ali pre toga, vi ste usred sezone hibernacije sa suncem u Ovnu i pomračenjem Sunca koji aktiviraju vaš sektor duhovnosti, isceljenja i zatvaranja. Prošlomesečno pomračenje meseca u Vagi provelo vas je kroz mračnu noć vibracije duše, a sada kada doživljavate Jupiterov poslednji mesec u svom znaku, hrabro ste voljni da se suočite sa svojim senkama kako biste ih preobrazili u svetlost.

A 8. aprila iskoristite pomračenje Sunca u Ovnu u svom sektoru samoće da biste potražili smernice u sebi. To ne znači da ne treba da se družite, ali ćete biti još pronicljiviji i selektivniji sa kim delite energiju i zašto. Očistite staro i napravite put za novo, ali takođe zapamtite da je Merkur trenutno retrogradan u Ovnu, tako da ono što otpuštate može da se vrati u vaš život tokom budućih retrogradnih ciklusa, posebno ako još treba da naučite lekcije ili iscelite se.

Jednom kada se konjunkcija Jupiter-Uran dogodi u vašem znaku 20. aprila samo jedan dan nakon početka vaše sezone - možda ćete dobiti neverovatne blagoslove, naizgled niotkuda. Ovo nije previše dobro da bi bilo istinito - zaslužujete ovo obilje. Proslavite svojom vožnjom ili zaključite sve tokom punog meseca u Škorpiji 23. aprila. Kada Venera uđe u vaš znak 29, bićete zaslepljeni od radosti i napredovati u svom elementu.

Pixabay
 

Blizanci

Blizanci, vaš planetarni vladar Merkur je veći deo aprila retrogradan u Ovnu, a to se dešava u vašem sektoru prijateljstva i društvenih mreža. Možda ćete biti u tihom režimu tokom početka ove retrogradnosti, jer vam se čini da vaši prijatelji i poznanici ne razumeju vašu vibraciju i nećete biti raspoloženi da im objašnjavate sebe, ili bilo kome zaista. Ali kada pomračenje Sunca u Ovnu nastupi 8. aprila, vaša prijateljstva mogu proći kroz period ponovnog rađanja, a možete se i oprostiti od onih koje ste prerasli.

Vaš društveni život će se razvijati nabolje u narednih šest meseci. 19. aprila Sunce prelazi u Bika, nakon čega sledi konjunkcija Jupiter-Uran u Biku aktivirajući vaš sektor duhovnosti, isceljenja i zatvaranja. Ovo je jedan od najmoćnijih tranzita u godini i mogao bi da vas dovede do dubokog prodora na sopstvenom putu isceljenja. Odvojite onoliko vremena koliko vam je potrebno da obradite promene u svom unutrašnjem biću.

Verovatno ćete otkriti da prerastate mnoge ljude i situacije tokom ove sezone Bika, posebno kada 23. aprila udari pun mesec u Škorpiji u vašem sektoru dubine, intimnosti i spoljnih resursa. Spustite nepotrebnu težinu i napravite mesta za ponovno rođenje.

Unsplash
 

Rak

Prošli ste kroz prvo pomračenje sezone pomračenja, a ovog meseca se pripremate za pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila, aktivirajući svoj sektor karijere i reputacije. Ovo pomračenje bi moglo da katapultira vašu profesionalnu putanju do novih briljantnih visina u narednih šest meseci, ali da biste tamo stigli, morate se posvetiti svom putovanju sa samopouzdanjem i strašću. Iskoristite 10 dana nakon pomračenja Sunca da slikovito vizualizujete šta biste želeli da postignete profesionalno u narednoj godini i uskladite se sa tom vibracijom kroz kretanje i razmišljanje kao šef.

Merkur ostaje retrogradan u vašem sektoru karijere do 25, tako da je verovatno da će veliki deo vaših namera za novi mesec imati veze sa prethodnim ciljevima koje ste prvobitno započeli pre mesecima ili godinama, i da se sada osećate spremnim da završite ili ponovo pokrenete. Vaša misija ovog meseca je da naučite iz svoje prošlosti i napravite mudrije i strateškije poteze dok planirate svoje sledeće korake.

Sezona Bikova počinje 19. aprila, aktivirajući vaš sektor prijateljstva i društvenih mreža u naredne četiri nedelje. Dan kasnije, konjunkcija Jupiter-Uran bi mogla dovesti do toga da uspostavite slučajno vezu (ili ponovno povezivanje) sa nekim ko može da vas prosvetli na novi način života i razmišljanja. Zatim, 23. aprila, pun mesec Škorpije osvetljava vaš sektor romantike i zabavljanja, čineći vas magnetnim, šarmantnim i duboko senzualnim tokom poslednje nedelje aprila. Uživajte u najintimnijim životnim zadovoljstvima…

Freepik
 

Lav

Vama vlada Sunce, tako da će vas pomračenje Sunca u Ovnu 8. napuniti ekspanzivnom energijom, jer aktivira vaš sektor putovanja, širenja i dužih putovanja. Bićete raspoloženi da skočite na let u stranu zemlju ili da se upustite u novi kurs ili hobi. Spremni ste da promenite stvari radikalno i dramatično u narednih šest meseci, a superkul stvar u vezi ovoga je to što možete da odlučite da idete u kom pravcu želite. Iskoristite 10 dana nakon pomračenja Sunca da sanjate kako ovaj novi početak izgleda, oseća, zvuči i miriše za vas. Budite konkretni i sanjajte veliko!

Govoreći o velikom, nešto veliko će se dogoditi 20. aprila kada se Jupiter i Uran spoje u vašem Biku, aktivirajući vaš sektor karijere. Možda ćete dobiti povišicu, odlučiti da napustite posao u korist nečeg ispunjenijeg ili čak odlučite da želite da uzmete odmor od zajedničkog posla i provedete više vremena u druženju sa drvećem. Sezona Bikova vas podstiče da se uzemljite u prirodu i zatražite od prirode smernice o profesionalnim smenama koje ste spremni da doživite. Sačekajte dok se Merkur ne pomeri direktno u Ovnu 25. aprila pre nego što napravite bilo kakve velike promene, ali svakako zapišite ideje koje vam se nalaze u umu.

Freepik
 

Devica

Device, kakav bi bio osećaj da veruješ da ti Univerzum čuva leđa i da sve što treba da uradiš je da se odmoriš, uprostiš i nastaviš da se pokazuješ za ono što voliš? To je vaša misija ovog meseca pomračenja, posebno 8. aprila kada pomračenje Sunca u Ovnu stimuliše vaš sektor dubine, spajanja i spoljnih resursa. Ako ste želeli da se prijavite za neke papire, mogućnosti ulaganja, stipendije ili programe pozajmljivanja, ovo pomračenje će vam dati samopouzdanje i užitak da idete za onim što želite i da prestanete da sebe stavljate na drugo mesto.

Ovo bi u početku moglo izgledati lakše reći nego učiniti zbog toga što je vaš planetarni vladar Merkur retrogradan u Ovnu, u istom sektoru vaše karte. Ali zapamtite da su retrogradni ljudi tu da nam pomognu, a ne da nam štete. Vrlo je verovatno da će vam ovaj retrogradni ciklus pomoći da pregledate, oslobodite i obnovite prioritete i angažmane, omogućavajući vam da bolje iskoristite svoje vreme i energiju na duge staze.

Kada se konjunkcija Jupiter-Uran dogodi u Biku 20. aprila, aktivira se vaš sektor ekspanzije, što može dovesti do slučajne veze koja transformiše vaš život kakav poznajete. Recite "da" živahnim novim počecima tokom sezone Bika, čak i ako se u početku deluju zastrašujuće.

Freepik
 

Vaga

Pregurali ste pomračenje meseca u svom znaku koje se dogodilo 25. marta. Proslavite sebe i svoju evoluciju. Ti si to uradio! Kako april počinje, najverovatnije još uvek preuzimate stvari, čistite nered iz svog prostora — fizički i psihički — i radite na postavljanju zdravijih granica kako biste zaštitili svoj mir. Nastavite sa ovim poslom tokom prve nedelje aprila, jer kada pomračenje Sunca u Ovnu udari u vaš partnerski sektor, poželećete da se osećate duhovno i emocionalno utemeljeno, omogućavajući vam da pustite energije koje vam odgovaraju po vibracijama.

U drugoj polovini meseca, 20. aprila, baš kada počinje sezona Bika, Jupiter i Uran se spajaju u znaku Bika, naglašavajući teme nalik Vagi u vašem životu. Pošto Bik aktivira vaš sektor dubine, spajanja i spoljnih resursa, mogli biste da manifestujete saradnika iz snova ili završite sa značajnom količinom novca u toku meseca koji okružuje ovu konjunkciju. Još jedan razlog da budete sigurni da ste svesno izbacili zastarelu energiju iz svog života, kako biste napravili mesta za talase obilja (naročito oko punog meseca u Škorpiji 23. aprila koji osvetljava vaš sektor novca.

Profimedia
 

Škorpija

Škorpije, pregurali ste prošlomesečno pomračenje Vage, koje je rasvetlilo rane u vama i oko vas kojima je potrebno zarastanje, na ličnom i kolektivnom nivou. Ulazite u april, osećajući se utemeljeno i spremni za preokrete u životu. Vaša sposobnost da se lakše prilagodite u velikoj meri je posledica prisustva vašeg planetarnog vladara Plutona u Vodoliji u poslednja tri meseca, a pomračenje Sunca u Ovnu 8. je vaša prilika da posmatrate život kao avanturu koju možete iskusiti iz trenutka u trenutak. Umesto da se fokusirate na ono što dolazi, negujte prisustvo.
Namere mladog meseca koje ste postavili od 8. do 18. aprila će vas postaviti za šestomesečni ciklus ponovnog rođenja kada je u pitanju briga o sebi fizički, psihički i duhovno. Ovaj portal pomračenja vas ohrabruje da svoje potrebe stavite na prvo mesto i obezbedite sopstvenu osnovu, pre nego što pokušate da pomognete drugima. Svetu ne treba da budete samopožrtvovani spasitelj.

Osećaćete se preporođeno 20. aprila, kada se Jupiter i Uran spoje u Biku. Pošto se ovaj povoljan tranzit odvija u vašem partnerskom sektoru, verovatno ćete se naći da značajno produbljujete svoju vezu sa nekim posebnim tokom sezone Bika. Prihvatite isceljujuću vezu(e) koju ste manifestovali. Zatim, 23. aprila, vaš godišnji pun mesec udara i pomaže da se transformišete u vrhunsku osobu o kojoj ste mesecima sanjali. Znate šta treba da radite i usklađeni ste sa doslednim radom. Od ovog trenutka, vrata će vam se i dalje otvarati sa velikom lakoćom. Prođite kroz vrata namenjena vama i s ljubavlju otvorite vrata drugima.

Profimedia
 

Strelac

Vaš planetarni vladar Jupiter provodi svoj poslednji puni mesec u Biku, a sada kada je sezona Ovna i kada doživljavamo pomračenje Sunca u Ovnu 8. (u isto vreme kada je Merkur retrogradan u Ovnu), vi  najverovatnije osećate pritisak i povlačenje između opuštanja i pokretanja napred sa potpuno novim planovima sada kada je astro nova godina zaista počela. Iskoristite energiju prošlomesečnog pomračenja meseca u Vagi i pokušajte da nađete osećaj ravnoteže ovog meseca, čak i ako će vatrena priroda sezone pomračenja učiniti da se život oseća ultra nepredvidivim.

Sezona Bika počinje 19, a 20. aprila Jupiter se spaja sa Uranom u znaku Bika. Ova konjunkcija vas gura iz vaše zone udobnosti i ohrabruje vas da pojednostavite svoju fitnes i velnes rutinu tako da je ne osećate kao obavezu ili dosadu, već kao deo vašeg životnog stila. Ako ste nameravali da započnete novu fizičku aktivnost ili da skuvate više zdravih obroka za sebe, možda ćete se osećati odlučno da krenete na posao tokom poslednjeg dela aprila. Samo budite sigurni da se krećete u tom procesu, jer ste u poslednje vreme prošli kroz priličnu metamorfozu, a pun mesec u Škorpiji 23. može se osećati emocionalno intenzivnim za navigaciju.

Profimedia
 

Jarac

April vas poziva da preuzmete odgovornost i razjasnite šta želite, a šta ne, posebno u domaćem smislu. Pomračenje Sunca u Ovnu 8. aprila ističe vaš sektor doma i vaše korene, ohrabrujući vas da počnete iznova u narednih šest meseci. Možda ćete renovirati, preurediti ili se preseliti. Možete roditi novu bebu (ovo može biti ljudska beba, beba biljke ili beba kreativnog projekta!), preseliti se kod nekoga ili odlučiti da smanjite veličinu. Kojim god putem da idete, uverite se da je povezan sa onim što zaista želite da radite, a ne sa onim što društvo kaže da treba da radite.

Već 20. aprila, kada počinje sezona Bika, doživljavamo konjunkciju između Jupitera i Urana, u Biku. Ovo aktivira vaš sektor sudbine, prave ljubavi i kreativnosti. Možda ćete se zaljubiti u to vreme, ili će vam zaljubljena osoba (ili više ljudi) otkriti svoja osećanja ili namere. Osećanja mogu biti neodoljiva, ali i neobično utešna. Zatim 29. aprila Venera ulazi u Bika, a Mars u Ovna — ovi planetarni pomaci vas dodatno podstiču da razjasnite šta ste spremni da pozovete u svoj život i da se ne plašite kada se to iznenada i dosledno manifestuje.

Freepik
 

Vodolija

Ovaj mesec pomračenja menja način na koji komunicirate svoje potrebe - i sebi i drugima. A 8. aprila pomračenje Sunca u Ovnu dešava se u vašem sektoru komunikacije i kreativnosti. Ako ste želeli da skinete stvari sa svojih grudi još od prošlomesečnog pomračenja meseca u Vagi, možda ćete se osećati pozvanim da učestvujete u zabavnom događaju tokom deset dana nakon pomračenja. Karaoke, noć sa otvorenim mikrofonom, možda pisanje pesama, fotografija, pozorište. Ključno je da istegnete svoje maštovite mišiće umesto da dozvolite svojoj logičkoj ili intelektualnoj strani da uvek preuzme vođstvo. Na taj način, vaša srčana čakra će se otvoriti i možda ćete završiti sa veoma nezaboravnim iskustvima sa sastancima.

Onda kada sezona Bika počne 19. aprila, bićete prizemljeniji, a konjunkcija Jupiter-Uran u Biku 20. aprila pomoći će vam da se fokusirate na svoju matičnu bazu. Ako ste želeli da razjasnite porodičnu dramu, započnete proces pisanja testamenta ili planiranja imanja, ili počnete da stvarate sopstvenu porodicu, ova konjunkcija će vas verovatno pokrenuti u tom pravcu, uz pomoć Plutona u Vodoliji nežno radi i stvara svoju magiju u pozadini. Reci da božanskim sinhronicitetima koji se dešavaju u tvom životu.

Freepik
 

Ribe

Univerzum vas obasjava svojim svetlom u poslednje vreme, čak i ako je sezona Riba došla i prošla. Kako počinje april imamo Veneru u vašem znaku do 5, a Mars u vašem znaku do 30. aprila. Kada dodate efekte pomračenja Sunca u Ovnu 8. aprila u vašem sektoru prihoda, osećaćete se kao da dobijate dvostruku porciju blagoslova. Situacije o kojima ste samo sanjali zapravo postaju vaša stvarnost, a vaša misija ovog meseca pomračenja je da ne sabotirate svoje blagoslove verujući da je previše dobro da bi bilo istinito. Oslobodite prostor za razvoj vašeg uma i programiranja kako biste mogli da prihvatite da je to ono što zaslužujete i da postaje samo bolje.

Konjukcija Jupiter-Uran u Biku 20. aprila jedan je od najslađih i najprijatnijih iznenađujućih tranzita u godini, a odvija se u vašem sektoru komunikacije. Možda ćete se zaprepastiti svojom sposobnošću da kažete svoju istinu, da se zauzmete za druge, da postavite zdrave granice i da vam bude jasno šta je ono o čemu se ne može pregovarati. Sezona Bika će zaista biti sezona cvetanja za vas, Ribe, zato uđite u svoju senzualnu torbu i u potpunosti dozvolite sebi da zablistate kao zvezda kakva jeste, piše refinery29.com.

Freepik
 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike