Buđenje iz novogodišnje kome: Pet ključnih lekcija koje treba da prihvatite tokom mladog meseca u Jarcu

09.01.2024

19:20

0

Autor: K. O.

Kako ćemo se popeti na planinu, a ne na „kada“ ćemo stići na vrh

Buđenje iz novogodišnje kome: Pet ključnih lekcija koje treba da prihvatite tokom mladog meseca u Jarcu
Copyright Profimedia

Ako ste još uvek u blagoj omamljenosti, lutajući prošlogodišnjom zonom sumraka, ne plašite se – ovaj predstojeći mlad mesec u Jarcu 11. januara u 12.57 će nas probuditi iz novogodišnje kome.

To je kosmički budilnik koji nam treba da se otresemo prošlosti i prihvatimo svežu energiju novih početaka. Jarac, zemljani znak sa kristalno jasnom vizijom, neustrašivo sledi svojim željama, često voljan da ode i dalje za zlatnu nagradu.

Izazov koji je pred nama je naša sposobnost da prikupimo snagu potrebnu da se posvetimo zadacima koji su nam postavljeni. U svetu koji se bori sa samim vremenom, ovo je trenutak da se fokusiramo na to „kako ćemo se popeti na planinu, a ne na „kada“ ćemo stići na vrh.

Naoružani vašom napravljenom listom novogodišnjih odluka, vreme je da se udubite u najsitnije detalje o tome šta je potrebno za osvajanje vaše potrage. I, ako još uvek pokušavate da utvrdite specifičnosti svojih ciljeva za ovu godinu, budite nežni prema sebi dok još uvek prolazimo kroz period senke retrogradnog Merkura, koji se oprašta 14. januara.

Vaša mreža je vaša neto vrednost

Mlad mesec je u partnerstvu sa čvorovima u astrologiji, dve tačke fiksirane u prostoru koje nas vode ka našim sudbinama. Koliko god na planinu možemo da se popnemo sami, podvig se retko ostvaruje solo. Stara izreka „nije ono što znaš, već koga znaš“ je slogan koji se uredno uklapa u ovaj mladi mesec. Okruženje ljudima koji rezonuju sa našom vizijom može biti katalizator za nove perspektive, otkrivajući skrivene stepenice u šumi za koje nismo ni znali da su tamo.

Profimedia
 

Koristite ovaj mlad mesec da preuzmete inicijativu da proširite svoju mrežu van svog društvenog kruga, bilo da se radi o LinkedIn-u ili grupama za sastanke kako biste proširili sopstveno vidno polje. Ako budete imali sreće, neko vam može dati ključ koji otključava vrata tajnog prolaza, pomažući vam da preskočite potencijalne blokade na putu.

Stvaraj sopstvena pravila

Uran, poznati nekonformista, dobio je poziv na gala mlad mesec u znaku Jarca. Nudeći nam svoju genijalnost, Uran šapuće „Zašto slediti pravila kada možete da pravite svoja?“ Iznesite svoju smelost da poremetite status kvo, jer se na taj način možete kretati napred u skokovima i granicama.

Zauvek su nas promenile legende prošlosti koje ruše granice mejnstrim scenarija. Ukratko, držite svoj inventivni šešir, osmislite kreativne koncepte i mogli biste naići na niz futurističkih vizija.

Definišite svoje osnovne vrednosti da biste utemeljili svoju dugoročnu viziju

Vaši ciljevi mogu da se protežu na dugačkoj kontrolnoj listi, pa čak i ako izgleda da je ostvarivo, ako im nedostaje usklađenost sa vašim osnovnim „zašto“, osećaj ispunjenosti duše može se osećati nedostižnim. Sa Neptunom, planetom duhovnosti, koja svoju magiju prožima ovom lunarnom fazom, podstiče nas da dugo razmišljamo o našim unutrašnjim motivima za naše ciljeve. Pazimo da ih ne štikliramo sa naše liste iz površnih razloga, poput statusa ili da se uklopimo u određenu gomilu.

Profimedia
 

Dok skačete u voz prema svojoj misiji, Neptun nas može podržati da stupimo u kontakt sa sopstvenom vizijom kako bismo ugušili sve spoljašnje smetnje. Kada se pojave prilike, možete da uočite koje su ponude u skladu sa vašim autentičnim ja bez sumnje da li donosite pravu odluku. Prvo se zapitajte: „Koje su moje top-5 lične vrednosti? - bilo da se radi o inovacijama, kreativnosti, zajednici itd. Kada odvojite vreme da ih zapišete, autentičnost vaših ciljeva postaje mnogo jasnija. I, možete usitniti ciljeve na koje je uticao društveni pritisak ili čak spoljna očekivanja.

Zastanite i duboko udahnite

Budući da ste arhetip generalnog direktora, Jarca, ključno je da ne dozvolite da vas težnja ka ciljevima odvede u ćorsokak „grada sagorevanja“ Ne zaboravite da uzmete u obzir nivo svoje energije i opšte blagostanje. Ovo je savršeno vreme da uključite restorativne i kreativne prakse u svoju radnu rutinu pre nego što uronite u svoje dnevne zadatke. Bilo da je u pitanju kratka meditacija ili vežba disanja, ove prakse vam mogu pomoći da se usredsredite, omogućavajući vam da intuitivno pristupite svom danu sa svrhom i lakoćom. U stvari, razmislite o zakazivanju kratkih prijava tokom dana da biste ostali na pravom putu. Ne samo da je dokazano da pažljivost podržava naše opšte blagostanje, već može učiniti putovanje ka postizanju naših ciljeva održivijim i ispunjenijim.

Pexels
 

Postati autoritet svog života

S obzirom na to da je ovo prvi mlad mesec u godini, on nosi snažnu poruku, signalizirajući da je došlo vreme da se samouvereno preuzme vlast. Važno je pitati druge za vođstvo kada nam je potrebno, ali postoje slučajevi u kojima samopouzdanje postaje imperativ. Imajte vere u svoju sposobnost da vodite sopstveni put bez stalne potrebe za validacijom, pošto nijedan put nije isti. Mudrost se stiče kroz akciju, a svaki ishod, bio on očekivan ili ne, služi kao vredna lekcija. Kao što je muza Meseca Jarca Šer prikladno rekla: „Sve dok ne budete spremni da izgledate glupo, nikada nećete imati mogućnost da budete sjajni, piše russh.com.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike