Sedam načina na koje vas astrologija upozorava da ćete se najverovatnije razvesti

14.07.2023

13:20

0

Autor: K. O.

Astrolozi možda znaju i pre vas

Sedam načina na koje vas astrologija upozorava da ćete se najverovatnije razvesti
Vensan Kasel i Tina Kunaki - Copyright Profimedia

Karta rođenja je putokaz našeg života koji pokazuje gde ćemo verovatno uspeti i gde se možemo boriti u životu. Ovo uključuje odnose, uključujući potencijal za razvod koji se pojavljuje u natalnoj karti.

U nastavku su neki od najčešćih pokazatelja razvoda. Iako ovi tranziti ukazuju na razvod, to ne garantuje da je razvod neminovan. Ne dozvolite da strah uništi mogućnost pronalaženja trajne ljubavi.

Recimo da imate jedan ili više ovih tranzita. Ako je dijagram vašeg partnera komplementaran u sinastriji, stvari će možda i dalje funkcionisati. Takođe, ljudi ostaju zajedno iz raznih razloga, uključujući decu, finansijske razloge i religiju ili jednostavno zato što ne žele da se razvedu.

Drugim rečima, ako želite da se venčate, verujete da ste upoznali svoju osobu i ne bi trebalo automatski da dozvolite da strah od neuspeha spreči brak, već ozbiljno razmotrite sve mogućnosti.

1. Presretnuta 7. kuća

Prema astrologu i kreatoru TikTok-a Alisi Šarp, presretnuta sedma kuća, kuća braka, jedan je od pokazatelja potencijalnog razvoda. Presretanje se dešava u grafikonu kada imate kuću veću od 30 stepeni i proguta ceo znak. Znak bi bio potpuno zatvoren u kući; stoga se ne pojavljuje na početku kuće.

Pexels
 

2. Tvrdo postavljanje Venere

Šarp objašnjava da „stanje vaše Venere” može biti još jedan pokazatelj razvoda, koristeći njen sopstveni grafikon kao primer.

„Još jedna stvar koju treba pogledati, nastavlja Šarp, je stanje vaše Venere. Ova Venera je na štetu u Devici i u konjunkciji sa Marsom, što znači da ovoj osobi (meni) je zaista teško da ne radi za ljubav i da nije u stanju da se odmori, stvarajući potrebu za razvod."

Kao što Šarp navodi u svom videu, stanje Venere u vašoj karti je veoma važno. Ona navodi da je Venera u padu u Devici, ali je na njenoj šteti u Ovnu i Škorpiji što takođe može otežati ljubav i dovesti do razdvajanja i razvoda.

Profimedia
 

Pored toga, Venera u kvadratu sa bilo kojom od spoljašnjih planeta (Uran, Pluton, Neptun ili čak Saturn) takođe može otežati odnose i ukazivati na razvod ili težak ljubavni život. Venerini kvadrat ili suprotni Mars takođe su uobičajeni pokazatelji potencijalnog razvoda. Ovaj tranzit može ukazivati na sukob, napetost i nesuglasice sa partnerom. Osoba sa ovim aspektom može raditi više na osnovu svojih strasti nego logike i razuma.

Retrogradna Venera nije toliko pokazatelj razvoda koliko je to teškoća u odnosima koje se češće mogu pokazati nesrećnim nego neko ko ima direktnu Veneru. To može pokazati nedostatak ljubavi i sreće, a mogu se pojaviti i bračni problemi jer osećaj nevoljenosti često dovodi do razvoda.

3. Saturn u 7. polju

„Poslednje je ako imate Saturn u svojoj sedmoj kući“, kaže Šarp, „što je ogroman pokazatelj razvoda“. Saturn u sedmoj kući ne samo da može ukazivati na razvod, već može ukazivati i na probleme u pronalaženju bračnog partnera.

Profimedia
 

Osim ako Saturn ne stvara pozitivan aspekt, kao što je sekstil ili trigon Venera, Sunce ili druga planeta, ako se osoba oženi, brak se često pokaže hladnim i na kraju se okonča. Pošto je Saturn naporan, veza bi mogla ostati, ali bi moglo biti malo emocionalne vezanosti.

Alternativno, osoba sa ovim položajem mogla bi se udati kasnije u životu ili se udati za nekoga ko je znatno stariji. Isto važi i za Jarca ako vlada 7. kućom. Ako je to slučaj, vi biste imali ascendent od Raka.

4. Uran u 7. polju

Rođeni sa ovim položajem mogu biti skloni razvodu jer pojedinac obično želi značajnu slobodu, bilo da je shvata ili ne. Ponekad ovo takođe može ukazivati na osobu kojoj je teško da privuče stabilnog partnera i potencijalni partneri mogu iznenada doći i otići. U najboljem slučaju ovaj aspekt ukazuje na brak u kojem obe strane uživaju slobodu na svoj individualni način. To može uključivati život u odvojenim rezidencijama ili imati više partnera ili neki drugi netradicionalni aranžman.

Stepen do kojeg se Uran, planeta preokreta i slobode, igra zavisi od aspekata koje čini u natalnoj karti. Uran u trigonu sa Venerom, na primer, može ukazivati na vezu koja je započela kao ljubav na prvi pogled, pri čemu bi Uran u sedmoj suprotstavljenoj ili kvadratnoj Veneri ili bilo kojoj drugoj planeti bio daleko više ometajući.

5. Neptun u 7. polju

Neptun koji se nalazi u 7. kući može biti sklon razvodu jer osobe sa ovim aspektom imaju tendenciju da preterano idealizuju one koje vole, stavljajući ih na pijedestal, barem na početku. Obično daju previše i kada njihov partner ne ispunjava njihove ideale, oni postaju neraspoloženi ili čak potišteni i traže olakšanje.

Ponekad ovaj aspekt može dovesti do toga da partner nije lojalan, zabavlja druge, upušta se u afere ili ima problema sa zloupotrebom supstanci. U drugim slučajevima ovaj položaj takođe može ukazivati na osobu koja ne može da odluči ili ne može da se posveti nijednoj osobi.

Ako Neptun u 7. čini pozitivne aspekte drugim planetama u karti, brak može imati veće šanse da funkcioniše, dok oštriji aspekti Neptuna u sedmoj više naginju ka razvodu ili nesreći.

Profimedia
 

6. Pluton u 7. polju

Ovakav položaj može ukazivati na osobu koja često privlači nemoguće partnere, kao na primer u slučaju Vitni Hjuston, čiji je brak sa pevačem Bobijem Braunom bio zastupljen na stranicama tabloida. Ovo je zaista bio slučaj kada nije mogla da živi sa njim, ali nije mogla da živi bez njega - što je često tipično za natalni Pluton u sedmom polju. U Hjustoninom slučaju, Pluton u sedmom je takođe bio u konjunkciji Merkura i Urana. Sa Plutonom u sedmoj kući, pojedinac je retko potpuno zadovoljan i vođen je potrebom da ima više kontrole i lične moći nad sopstvenim životom jer može privući partnere koji kontrolišu.

Kao što je slučaj sa drugim tranzitima u sedmoj kući, pozitivni aspekti Plutona bi pomogli zajednici, dok bi oštriji aspekti bili skloniji destruktivnom ponašanju i razvodu.

7. Vladar 7. kuće je pogođen

Ako u sedmoj kući nema planeta potrebno je pogledati vladara sedme. Recimo da je vladar sedme kuće Mesec koji bi činio Ascendent Raka. Mesec se suprotstavlja Plutonu i kvadrira Veneru stvarajući T-kvadrat, koji uvlači energiju svih ovih planeta. Ovo bi pokazalo pojedinca koji je veoma opsednut idejom ljubavi i možda veruje da će „ljubav pobediti sve“, bez obzira na osnovnu prirodu partnera.

Ako je vladar sedme kuće pogođen oštrim aspektima ili retrogradnošću, posebno u vezi sa Venerom ili Marsom, veća je šansa za razvod, piše YourTango.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike