Konsultujte astrologa pre nego što odlučite čime ćete se baviti

12.11.2020

18:00 >> 15:57

0

Izbor zanimanja prema horoskopskom znaku

Konsultujte astrologa pre nego što odlučite čime ćete se baviti
Copyright Pixabay

U istraživanju koje je sprovedeno pre nekoliko godina u Evropi i u kojem je učestvovalo 25.000 ispitanika, ustanovljena je veza između horoskopskog znaka i zanimanja.

Kako to astrolozi kažu, ustanovljeno je da svaka grupa zanimanja ima svoj planetarni časovnik, odnosno svaki horoskopski znak je sklon određenom poslu. Posle istraživanje koje je trajalo nekoliko meseci, ustanovljeno je da naučnici, sportisti, vojnici i policajci u svojoj natalnoj karti imaju snažan uticaj Marsa dok je kod lekara i humanista izražen uticaj Jupitera. Svi oni koji uživaju u javnom nastupu su pod uticame Meseca, Venere, Neptuna ili Urana.

Profimedia

Vatreni znaci, Ovan, Lav i Strelac, su strastveni, impulsivni i energični i vole dinamične poslove. Često su inicijatori i nadahnjuju i podstiču druge ljude na akciju.  Nestrpljivi su i skloni preuveličavanju.

Ovnovi pored toga što vole dinamične poslove, vole i da odlučuju o svemu. Upravo zbog toga dosta Ovnova ima u policiji i vojsci ili su hirurzi ili stomatolozi. Kako imaju takmičarski duh, profesionalno se bave i sportom.

Lav, kao i Ovan, voli da upravlja i da nameće svoju volju i autoritet. Privlače ih zanimanja gde su oni u centru pažnje pa često biraju zanimanja poput profesora, voditelja ili glumca.

Strelci vole putovanja i da istražuju druge države i kulture. Skloniji su društvenim naukama, zakonodavstvu, ali i filozofiji i teologiji. Vole da im posao pruža izazove i da u njemu mogu stalno da se usavršavaju.

Pixabay

Zemljani znaci, Bik, Devica i Jarac su praktične prirode i vole da pomažu drugima. Vrlo su oprezni, ne daju lako svoje poverenje ali su i strpljivi i samodisciplinovani. Ono što im je najveća mana je kritičnost, čvrsto se drže pravila i teško prihvataju promene.

Bikovima odgovaraju poslovi koji su orjentisani prema finansijama, zemlji ili pak proizvodnji i preradi hrane. Zato su često kuvari, poslastičari ili proizvođači vina. Kako njihovim znakom vlada Venera, skloni su umetničkim zanimanjima, posebno muzici.

Device se odlično snalaze u obrazovnoj delatnosti i teorijskim naukama: filozofiji, religiji i teologiji. Krasi ih velika preciznost i dobra organizacija, što odgovara zanimanjima kao što sekretarica, lekar, veterinar, farmaceut. U svakom slučaju, Device svoj posao obavljaju veoma odgovorno.

Jarčevi poseduje osobine dobrog rukovodioca: odgovorni su, ambiciozni i dovoljno strpljivi. Idealna zanimanja za njih su inženjer, geolog, rudar, menadžer, političar, lekar, arhitekta.

Pixabay/ Arvydas Lakacauskas

Vazdušni znaci, kao i vatreni, traže dinamične poslove. Kako su veoma komunikativni njima više odgovara svet informacija i informatrike. Prate sve medije i obožavaju mobilne telefone i internet jer vole da imaju sve podatke na dohvat ruke. Ali ih to može otuđiti od stvarnosti.

Blizanci vole da rade posao koji zahteva stalno kretanje i komunikaciju. Ne vole rukovodeće pozicije i beže od odgovornosti. Dobro se snalaze u medijima, izdavaštvu, trgovini.

Vage će svoj pun talenat pokazati u umetničkim zanimanjima kao što su dizajner, fotograf, kostimograf.

Vodolije idu ispred svog vremena i veliki su osobenjaci. Sebe nalaze u informatičkoj i računarskoj industriji. Imaju izražene komunikacijske veštine pa rade za medije ili kao novinari. Ako neko ima čudno zanimanje ili je od svog hobija napravio zanimanje, budite sigurni da je rođen u znaku Vodolije.

Profimedia

Veliki emotivci su Rakovi, Škorpije i Ribe, znaci koji pripadaju grupi vodenih znakova. To su veoma osećajne osobe, pomalo egzotične i harizmatične. Veliki su altruisti i uvek su spremni da pomognu ljudima. Ali te emocije ih često i sputavaju jer su preosetljivi i podložni uticaju okoline.

Upravo zbog tih osobina, Rakovi biraju poslove u okviru humanitarnih organizacija, socijalne službe ili medicine. Kako je njihov znak u vezi vode, dobri su i u zanimanjima vezanim za reku i more. Uspešni su istoričari, arheolozi, pisci, pesnici i kritičari. Zbog te svoje osećajnosti, odlične rezultate postižu i u marketingu.

Škorpije odlično podnose stres pa su politika, finansije, vojska, policija i hirurgija oblasti u kojima se odlično snalaze.

Ribe se u potpunosti predaju poslovima koje su izabrali, naročito ako su izabrali zanimanja koja podrazumevaju brižnost, kreativnost i maštu. Prija im i more i zanimanja vezana za turizam i pomorstvo.

Možda će vam i ovo biti zanimljivo:

Astrologija i muzika: Ovan iznuruje muzičare a Vodolija je najčešći gost splavova

Tumačenje snova: Zaljubićete se ako sanjate…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike