Zelić: Dosad zabeleženo 890 neželjenih reakcija na vakcine u Srbiji

08.05.2021

13:09

0

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kaže da imamo jednu reakciju na 4.174 vakcinisanih, odnosno 0,00023 odsto

24sedam/Goran Sivački

Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije izjavio je da su sve vakcine protiv korona virusa apsolutno bezbedne, o čemu svedoči i podatak da je do sada zabeleženo samo 890 neželjenih reakcija, odnosno mnogo manje od jednog procenta datih doza.

– Prema jučerašnjem izveštaju, imamo samo 890 slučajeva prijavljenih neželjenih reakcija. Na 3.715.103 date doze, to je jedna reakcija na 4.174 vakcinisanih, odnosno 0,00023 odsto. To je zaista izutetno retko i nema težih neželjenih reakcija. Samo pet puta je evidentirano nešto što bi se smatralo ozbiljnijim slučajem, ali i one su prolazile brzo i bez trajnih posledica – rekao je danas Zelić za TV Pink.

Pročitajte još:
On naglašava da se korona virus ne predaje i pokazuje da je “vrlo otporan i žilav” na sve pokušaje da mu se suprotstavi, osim kada je reč o vakcinama.

– U problemu su zemlje koje imaju izazov da ne sprovode mere ili nemaju dovoljnu dostupnost vakcina. Srećom, mi imamo dovoljno vakcina i to četiri različita proizvođača, ali i poverenje građana u institucije i sistem vakcinacije u kontrolu koju sprovodi Agencija za lekove – rekao je Zelić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti