Užas u Leskovcu: Preminulo jednogodišnje dete u bolnici, otac diže tužbu!

08.12.2021

08:39

1

U ovom trenutku, u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija

Užas u Leskovcu: Preminulo jednogodišnje dete u bolnici, otac diže tužbu!
Copyright Pixabay

Dete od godinu i po preminulo je pre 15 dana u Opštoj bolnici Leskovac na Odeljenju pedijatrije, a uzrok smrti još uvek je nepoznat - čeka se nalaz obdukcije iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu, potvrdio je, za Jugmediju, direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević.

- Bez potvrde kompletnog obdukcionog nalaza ne možemo ništa da kažemo - dodao je Dimitrijević.

Direktor Dimitrijević je povodom ovog slučaja naložio unutrašnju kontrolu i istragu.

Reč je o mališanu iz sela Stubla nadomak Bojnika koji je četiri dana proveo u bolnici s maćehom, a primljen je sa upalom pluća, dehidratacijom i visokom temperaturom.

- Ništa nije ukazivalo na to da će dete preminuti. Mi smo svi potreseni. Pored deteta u trenutku tragičnog događaja bili su i dežurni pedijatar i medicinsko osoblje - kazao je u izjavi za "Rešetku" Nebojša Dimitrijević.

Otac preminulog deteta će podneti prijavu protiv Opšte bolnice Leskovac jer sumnja na nemar lekara pedijatrije i medicinskog osoblja, ali, kako je kazao, čeka obdukcijski nalaz sudske medicine u Nišu.

U ovom trenutku u bolnici u Leskovcu boravi zdravstvena inspekcija, a Dimitrijević navodi da je poseta inspekcije rutinska i obavezna zakonom nakon smrti svakog pacijenta.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike