Mandarinske patke, dijamantski golubići, nimfe: Dvojac iz Bugarske krenuo preko grane sa punim autom ptica (FOTO)

29.11.2021

13:15

0

Otkrivene ptice zbrinute su u zoološkom vrtu „Palić“, dok je protiv 64-godišnjeg vozača pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom

Mandarinske patke, dijamantski golubići, nimfe: Dvojac iz Bugarske krenuo preko grane sa punim autom ptica (FOTO)
6. zivi primerak otkriven na Gradini - Copyright Foto: Uprava carina

Krijumčarenje 105 živih ptica raznih vrsta među kojima su i četiri koje se nalaze na međunarodnoj listi strogo zaštićenih vrsta sprečili su carinici na graničnom prelazu Gradina, saopštila je danas Uprava carina.

Ptice su pronađene u nedelju u 12 kaveza i dve platnene kese u "foksvagenu turan" bugarskih tablica na izlasku iz Srbije.

Carina je saopštila da dvojac državljana Bugarske ptice nije prijavio niti su imali ikakvu veterinarsko-sanitarnu dokumentaciju za njih.

Granični veterinarski inspektor utvrdio je da se radi o zaštićenim Crvenim rozelama, kao i o 47 papagaja Nimfa (Nymphicus Undulatus), 33 goluba (Columba), devet Tigrica (Melopsittacus Undulatus), četiri plave i plavo-bele Nimfe-Mali Aleksandar (Psittacula Krameri).

Među krijumčarenim pticama otkrivena su i dva primerka Mandarinske patke (Aix Galericulata), Dijamantskog golubića (Geopelia Cuneata), goluba Jakobina (Jacobin Pigeon) i Poljske kokoške (Perdix Phasianidae).

Otkrivene ptice zbrinute su u zoološkom vrtu „Palić“, dok je protiv 64-godišnjeg vozača pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike