Najnoviji korona presek: Raste broj preminulih, na respiratoru je 212 pacijenata

27.11.2021

14:16

0

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Raste broj preminulih, na respiratoru je 212 pacijenata
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.211 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 53 pacijenata, a na respiratoru je 212 pacijenata.

Testirano je 13.817 osoba.

Prema jučerašnjiim podacima, koronavirus je bio potvrđen kod 2.339 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 51 pacijenata.

Testirano je 15.631 osoba, dok je na respiratoru bilo 206 pacijenata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon izjavio je danas u „Uranku“ na K1 televiziji da mladi ne brinu o zdravlju starijih sugrađana i da su apsolutno nezainteresovani za pandemiju, takođe je otkrio šokantan podatak da je svaka treća osoba u bolnici vakcinisana.

Mlade je baš briga za zdravlje starijih, samo je 4% populacije uzrasta od 18 do 30 godina vakcinisano. Razlog tome je što su oni prezasićeni informacijama o pandemiji koja ih apsolutno ne interesuje. Među njima vlada stav da je kul ne vakcinisati se, a kada ih pitate zašto oni nemaju konkretan odgovor. Kad izađemo iz škole sve znamo o ratovima, a o zaraznim bolestima ne znamo skoro ništa i zato ne shvatamo šta je vakcina i zašto je to civilizacijsko dostignuće.

Dr Kon smatra da će se povećati vakcinacija među mladima zbog kovid propusnica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike