Deci zabranjeno da nose užinu u školu! Direktor hoće da spreči širenje koronavirusa

20.11.2020

19:00 >> 19:26

0

Ova odluka je doneta na nivou Osnovne škole Nikola Tesla u beogradskoj opštini Rakovica

Deci zabranjeno da nose užinu u školu! Direktor hoće da spreči širenje koronavirusa
Copyright Pixabay

U beogradskoj školi „Nikol Tesla“ od  juče je zabranjeno da deca nose i konzumiraju bilo kakvu hranu i pića tokom boravka u toj ustanovi. Samo flašica vode sme. Razlog je, kako je saopšteno roditeljima učenika, pogoršanje epidemiološke situacije kada je koronavirus u pitanju.

“Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, koja se manifestuje većim brojem obolelih članova porodica naših učenika, oboljevanjem nekoliko učenika i zaposlenih, od petka, 20.11.2020. godine, zabranjeno je donošenje bilo kakve hrane ili pića u školu. Konzumiranje hrane povećava rizik od infekcije, jer učenici tada skidaju maske, grupišu se, dele užinu”, stoji u poruci koju su učitelji i nastavnici poslali roditeljima.

Iz ove zabrane izuzimaju se samo učenici koji, iz zdravstvenih razloga, moraju imati određenu vrstu hrane kod sebe, ali i flašice vode.

Ono na šta, takođe, nadležni iz škole apeluju je da roditelji zahtevaju od dece da, na putu od kuće do škole i obrnuto, ne skidaju maske, ukoliko ne mogu da održe distancu od dva metra.

Roditelji besni

Pixabay

Na ovu poruku oštro su reagovali i roditelji i deca, pre svega, zbog nemogućnosti konzumiranja vode, jer iz obaveštenja se dalo zaključiti da ni voda nije dozvoljena.

– Bez hrane da budu dva sata je u redu, ali bez vode. Pa, moje dete evo već kuka, pita se kako će izdržati žedno. Zaista ne vidim problem. Ako svako od roditelja upozori dete da ne deli vodu sa drugima…Verujem da deca i ne razmenjuju flašice, užinu možda – rekla je za „24sedam“ majka desetogodišnje učenice ove škole, koja je želela da ostane anonimna.

Međutim, direktor škole Stanislav Stevuljević je za “24sedam” prezicirao da je zabranjeno donošenje hrane, ali da vodu niko nije pomenuo.

Nije pomenuta voda

-Treba da jedu kod kuće, a vreme koje provedu u školi je kratko. Deca kada izađu u dvorište jedu, pričaju. Imamo već nekoliko učenika i kolega koji su oboleli od koornavirusa. Računam da će ova mera da smanji mogućnost širenja infekcije – istakao je Stevučjević i dodao da roditelji nisu dobro shvatili poruku.

Beograd i dalje prvi na listi: Korona presek po gradovima u Srbiji

Novinari “24sedam” pozvali su još nekoliko beogradski škola ne bi li saznali da li je i tamo uvedena ova mera, ali su nam rekli da je sve na nivou preporuke.

– Od početka je preporuka da se hrana ne nosi, ali nikako zabrana. Verujem da svi roditelji sugerišu deci da ne dele flašice vode i hrnu sa drugarima, mislim na mlađe osnovce. Stariji su odgovorniji, ali i teže ih je kontrolisati – rekla nam je direktorka jedne osnovne škole, koja je želela da ostane anonimna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike