Stigla voda na Suvu planinu: Žedne životinje konačno mogu na pojila

16.09.2021

12:22 >> 12:55

0

Životinje na Suvoj planini ostale su bez vode početkom avgusta

Stigla voda na Suvu planinu: Žedne životinje konačno mogu na pojila
Copyright 24sedam

Nakon što je više od 1.000 grla krava i konja na Suvoj planini već danima bez vode jer je presušio jedini izvor sa kojeg se pojilo punilo, a vojska koja je cisternom dopremala vodu otišla zbog isteka ugovora, danas je voda konačno stigla na Suvu planinu.

Pročitajte još

Naime, juče je rukovodstvo opštine Gadžin Han sa Ministarstvom za poljoprivredu dogovorilo finansiranje zbrinjavanja stoke na ispaši na Suvoj planini.

Oni su napravili novi ugovor o finansiranju redovne dostave vode za piće za više stotina krava i konja koji su na ispaši na Suvoj planini, a koji su posle presušivanja izvora na visoravni Rakoš bili ugroženi i bez vode.

Predsednik opštine Gadžin Han Milisav Filipović je izjavio da je ovo leto bilo ekstremo sušno, ali da rade na pronalaženju rešenja.

– Apliciraćemo naredne godine za bunar – istakao je Filipović.

Životinje na Suvoj planini ostale su bez vode početkom avgusta, kada je presušio izvor na vrhu Rakoš. Kako bi pomogli stočarima, iz Opštine Gadžin Han su zatražili pomoć od Vojske Srbije, koja je odvozila cisterne s vodom do pojila životinja, ali je ugovor sa vojskom istekao u nedelju.

Od tada su se meštani nekoliko dana sami dovijali da napoje krda i dopreme vodu privatnom cisternom do ovih teško pristupačnih planinskih predela.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike