Prof. dr Janković: Priču o koroni stavićemo polako "ad akta", intenzivna vakcinacija u januaru

01.01.2021

09:55 >> 09:56

0

Autor: M.V.

Vakcine bi trebalo da budu efikasne i protiv novog soja virusa, poručio je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u KC Niš

Prof. dr Janković: Priču o koroni stavićemo polako "ad akta", intenzivna vakcinacija u januaru
Copyright Radmilo Janković, Youtube,Printscreen/ RTS

Vakcinacija će početi u najvećoj mogućoj magnitudi u januaru i priča o korona virusu polako će biti stavljena “ad akta”, poručio je prof. dr Radmilo Janković iz Kliničkog centra u Nišu.

On je za RTS rekao da se nada da će od 1. januara biti sve više lepših vesti i rekao da je prethodna noć u Nišu bila  mirna, a da je više od 20 niških anesteziolaga dežuralo – jedna ekipa je bila dežurna u Urgentnom centru, druga u crvenoj zoni, a treća u Kruševcu – istakao je prof. dr Janković.

– Bilo je manje posla nego proteklih godina, i što se tiče Urgentnog centra i nekih povređivanja, koja su uobičajena za takva slavlja za ovu priliku, imamo manje kovid pozitivnih pacijenata, manje na respiratoru, manje u intenzivnoj nezi, ali je bilo prijema iz Leskovca i Negotin – rekao je on i dodao da je priču u 2020. zatvorio dolazak vakcine, a da se nada da će nova krenuti sa intenzivnom imunizacijom, kako bismo, prema njegovim rečima, polako priču o koroni stavili ad akta.

Pročitajte još
Dr Janković kaže da je bilo za očekivati da kako mi napadnemo virus, on će naparaviti otpornost, svoju modifikaciju, i bilo je očekivano da će se taj modifikovani soj virusa pojaviti kao što se pojavio u Velikoj Britaniji i sada gotovo svim evropskim zemljama.

– I pored toga što se sada virus brže prenosi, ne izaziva teže kliničke slike, a sve vakcine su efikasne, odnosno trebalo bi da budu i protiv tog soja virusa – zaključio je prof. dr Janković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike