Korona presek: Zaraženo skoro 3.000, preminulo 39 osoba

06.01.2021

14:05 >> 15:14

0

Poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji u protekla 24 sata

Korona presek: Zaraženo skoro 3.000, preminulo 39 osoba
Copyright

Prema najnovijim podacima o broju zaraženih koronavirusom u Srbiji, u poslednja 24 sata testirano je 13.512  osoba, od kojih je 2.882  zaraženo. Nažalost, preminulo je  39 pacijenata.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 234 pacijenta.

Prethodnog dana bilo je  2.653 zaraženih osoba, a preminuo je 41 pacijenata.

Pročitajte još

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da ćemo mera morati da se pridržavamo do septembra, oktobra i da ćemo u 2022. godinu da uđemo rasterećeni i sa dobrim scenarijom.

Tiodorović je pojasnio da ćemo i na leto morati da se pridržavamo svega, jer je i sa vakcinacijom potrebno mesec i po do dva da se stvori zaštitni nivo imuniteta.

U Srbiji je vakcinacija počela 24. decembra. Fajzerovu” vakcinu primile su premijerka Ana Brnabić i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Danas su i predsednik Skupštine Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primili rusku vakcinu “Sputnjik V.”

Vakcine su primile i Marija Gnjatović, iz Instituta za primenu nuklerane energije, i direktorka Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike