Gojković: Imamo obećanje "Fajzera", nećemo zavisiti od volje drugih

15.01.2021

14:51 >> 16:56

0

Autor: A. B.

On je rekao da je Srbija jedna od prvih pet zemalja koja je sa Fajzerom sklopila dogovor

Gojković: Imamo obećanje "Fajzera", nećemo zavisiti od volje drugih
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je sve što je dogovoreno sa “Fajzerom” po pitanju vakcina, do sada i ispoštovano, te da Srbija ima obećanje te kompanije da će i nadalje sve što je dogovoreno biti ispoštovano.

On je to rekao odgovarajući na pitanje u vezi sa informacijom da će kompanija “Fajzer” privremeno smanjiti isporuke vakcine protiv koronavirusa za Evropu, dok ne poveća kapacitet proizvodnje.

Gojković je rekao da je Srbija jedna od prvih pet zemalja koja je sa “Fajzerom” sklopila dogovor i da je, za sada, sve što je dogovoreno u potpunosti ispoštovano, sa obe strane.

Tanjug/AP Photo/Paul Sancya

– Nadamo se će se to nastaviti, kao što smo se dogovorili. Veliki su pritisci na sve proizvođače, jer vakcina nema dovoljno za ceo svet. Nadam se da ćemo uspešnu saradnju sa “Fajzerom” nastaviti i nadalje. Imamo obećanje ljudi iz kompanije da će sve što smo se dogovorili u potpunosti biti ispoštovano – rekao je Gojković.

I pored toga, istakao je, Srbija je pričala, sarađivala i kupovala i vakcine od drugih proizvođača, jer se, kaže, ne možemo vezati za jednog proizvođaca, da ne bismo došli u situaciju da zavisimo od volje ili snage nekih koji su u tom trenutku moćiniji od nas.

Pročitajte još:

– Što se tiče vakcinacije i broja vakcina koje dolaze u Srbiju, to se dešava u kontinuitetu od sva tri proizvođača. Razgovaramo i sa ostalima, kako bismo uspešno odradili ovaj posao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike