Ombudsman o slučaju zlostavljanja u školi glume: Da li je uopšte kontrolisan rad?!

21.01.2021

10:11 >> 10:12

0

Zoran Pašalić kaže da svi koji organizuju aktivnosti sa decom moraju biti strogo kontrolisani i u stalnom fokusu javnosti

Ombudsman o slučaju zlostavljanja u školi glume: Da li je uopšte kontrolisan rad?!
Copyright 24sedam

Mlada glumica Milena Radulović prijavila je poznatog profesora glume Miroslava Miku Aleksića da ju je silovao dok je imala samo 17 godina, a u ispovesti je glumica priznala i da se to nije desilo samo jednom već više puta i njoj, a i drugim devojkama koje su pohađale Mikinu školu. Milena i ostale devojke koje su pretrpele seksualno zlostavljanje od strane profesora su rešile da stanu na put ovome i sve napokon obelodane.

Njena ispovest je potresla čitavu javnost i glavna je tema u medijima već danima. Ona je juče čak pet sati saslušavana uVišem javnom tužilaštvu u Beogradu, a danas je na saslušanju u njena kolginia Iva Ilinčić.

O ovoj temi je govorio danas na TV Prva i  zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Pročitajte još

On kaže da svi koji organizuju aktivnosti sa decom moraju biti strogo kontrolisani i u stalnom fokusu javnosti.

On je naveo da se postavlja pitanje ko i da li je uopšte kontrolišan rad škola, kao što je škola glume koju je vodio Miroslav Mika Aleksić, koji je osumnjičen za silovanje.

Milos Tesic/ATAImages

“Mi smo (zaštitnik građana) krenuli sa inicijativom prema Ministarstvu prosvete da se utvrde koje su manjkavosti u postojećim zakonima i da se ispravi da svako ko radi sa decom ili maloletnicima mora biti u fokusu javnosti”, rekao je ombudsman.

Navodi da je pitanje kako su takve škole tretirane i u poreskom sistemu.

-Suština je da sada ono što je senzacija i što će biti senzacija još neko vreme, neke druge vesti ne pokriju i da se onda ponovi kroz neko vreme. Mora se striktno kontrolisati onaj ko radi sa decom, bez obzira šta radi – rekao je on.

Ombudsman navodi da su u 2020. godini imali deset puta više obraćanja građana i da su se građani obično javljali zbog straha od gubitka posla, bolesti, straha da neće moći da prehrane porodicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike