Prvo dete-žrtva koronavirusa u Srbiji: Preminula devojčica (12) u novopazarskoj bolnici

28.01.2021

14:49 >> 16:36

0

Autor: J.B.O.

Niko u porodici nije bio pozitivan na koronavirus

Prvo dete-žrtva koronavirusa u Srbiji: Preminula devojčica (12) u novopazarskoj bolnici
Copyright Printscreen/Youtube

Devojčica H.D. (12) iz Tutina preminula je u Opštoj bolnici Novi Pazar od posledica koronavirusa, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove.

Četvoročlana komisija koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije, prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine saopštila je da je dete primljeno 21. januara u bolnicu, piše Telegraf.

Kako su precizirali, primljena je na Odeljenje pedijatrije u 17.16 časova, gde je sanitetom dovezena iz lokalnog Doma zdravlja u Tutinu u teškom opštem stanju i u pratnji medicinskog osoblja.

Po prijemu je, dalje navode, podvrgnuta dostupnim dijagnostičkim procedurama i započeta je terapija, ali je uprkos preduzetom došlo do daljeg pogoršanja stanja i nastupila je smrt.

– Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS COV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s) – naveli su, dodajući da je smrt nastupila istog dana u 20.10 časova.

Pročitajte još:

Kako se saznaje, niko u porodici nije bio pozitivan na koronavirus u trenutku kada je dovezena u bolnicu. Devojčica nije imala puls i bila je teškom stanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike