Dr Đerlek opominje: Možemo da se zarazimo i između dve vakcine

02.02.2021

08:17 >> 09:57

0

Autor: J. B. O.

Ukoliko se neko zarazi između dve doze vakcine, primanje drugog dela cepiva se odlaže za 28 dana

Dr Đerlek opominje: Možemo da se zarazimo i između dve vakcine
Copyright Mirsad Đerlek, Youtube/Printscreen, TV B92

Državni sekretar Ministarstva zdravstva dr Mirsad Đerlek je rekao da građani mogu da se zaraze i između dve vakcinacije, a neki ljudi i ne znaju da imaju virus kada dođu na vakcinaciju, pošto ima i asimptomatskih slučajeva.

Dodao je da, ako se to i desi, vakcina ne škodi. Takođe, ukoliko se neko zarazi između dve doze vakcine protiv koronavirusa, primanje drugog dela cepiva se odlaže za 28 dana od prestanka svih simptoma.

Doktor Đerlek je potvrdio da za desetak dana u Institut “Torlak” dolazi ruska delegacija kako bi se ugovorila proizvodnja vakcina protiv kovida u našim postrojenjima.

– Jedanaestog februara dolazi ozbiljna ruska delegacija. Zaista sam ponosan na to, i treba “Torlaku” da vratimo mesto koje mu pripada. “Torlak” ima stručnjake koji mogu da odgovore ovom tehnološkom slučaju – kazao je dr Đerlek.

Dr Đerlek se na kraju osvrnuo i na izjavu pulmologa i bivšeg člana Kriznog štaba Branimira Nestorovića koji je rekao da niko neće da mu plati da dokaže da korona ne postoji.

Pročitajte još:

– Izuzetno cenim dr Nestorovića. Lečio je mog sina, ali ne mogu se složiti sa ovim. Proveo sam četiri meseca u kovid zoni i, uz dužno poštovanje dr Nestorovića, ne mogu se složiti sa tim – zaključio je dr Đerlek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike