Srbijo, pomozi! Maja (3) ima spinalnu mišićnu atrofiju, a roditelji nezaposleni

03.02.2021

18:43

0

Pre dve godine lekari su Maji dijagnostifikovali spinalnu mišićnu atrofiju tipa 1

Srbijo, pomozi! Maja (3) ima spinalnu mišićnu atrofiju, a roditelji nezaposleni
Copyright Foto: Fejsbuk

Mali borac za veliki život! Maja Cvetković, iz sela Kmetovca na prostoru Kosova i Metohije, ima samo tri godine. Pre dve godine lekari su Maji dijagnostifikovali spinalnu mišićnu atrofiju tipa 1. Od toga dana Maja i njeni roditelji bore se za najveću bitku zvanu život.

Majini roditelji Ivana i Miloš kažu da su im do sada pomagali ljudi dobre volje, a nedavno je pomoć za Maju stigla iz Kosovske Mitrovice, ali sve to često ne bude dovoljno, jer mesečni troškovi premašuju hiljadu evra, a Miloš i Ivana su pored svega i nezaposleni.

-Svu snagu smo usmerili da Maji bude bolje. Ja ponekad odradim nešto privatno da zaradim koji dinar, a Ivana je neprestano sa Majom – napisao nam je Miloš u poruci na Fejsbuku!

Bitka je teška, novca ni na vidiku, a brige porodice Cvetković su sve veće. Zbog toga su uputili apel svim dobrim ljudima.

-Molimo sve rodoljube u zemlji i rasejanju, koji imaju mogućnosti da pomognu! Samo za jednu broanilu koja izvlači sekret iz njenih pluća, Miloš i Ivana moraju da obezbede 70 evra na svake tri nedelje.  Potrebno je mnogo nege i pažnje da bi Maji bilo dobro. Hirurške rukavice, gaze, specijalna proteinska hrana, koja košta 22.500 dinara mesečno. Svaka pomoć je dobrodošla, bilo da je novčana, u vidu medicinskih sredstava ili hrane za dete. Takođe apelujemo na institucije da se pozabave pronalaženjem bilo kakvog posla za Miloša – stoji na Fejsbuku.

Ukoliko ste u mogućnosti, prekopotrebna sredstava možete uplatiti na žiro račun.

Broj žiro računa: 205-9001022121544-46
Komercijalna banka
Miloš Cvetković, selo Kmetovce, Gnjilane, Kosovo i Metohija
Broj tel: 066 5021173

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike