U toku je revakcinacija na Beogradskom sajmu: Pogledajte proceduru za primanje druge doze cepiva

10.02.2021

11:02 >> 11:03

0

Do sada je vakcinisano više od pola miliona ljudi u našoj zemlji

U toku je revakcinacija na Beogradskom sajmu: Pogledajte proceduru za primanje druge doze cepiva
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Na Beogradskom sajmu u toku je revakcinacija građana koji su prvu dozu cepiva primili pre tri nedelje, a jutros oko osam sati polako se formirao red ispred Hale 3.

Procedura nalaže da svi koji su došli po drugu dozu vakcine, moraju da pokažu SMS poruku koju su dobili od e-uprave, sa zakaznim datumom i terminom cepljenja. U halu se ulazi u manjim grupama, a tom priliku građanima se, uobičajeno, meri telesna temperatura, uz dezinfekciju ruku.

Antonio Ahel/ATAImages

Nakon toga, popunjavaju saglasnost, ali oni koji su tu saglasnost, prethodno mejlom dobijenu, odštampali, “preskaču” taj korak, što dodatno ubrzava proceduru. Isto kao prilikom primanja druge doze, sa tim dokumentom odlazi se u jedan od brojnih boksova na kratak lekarski pregled.

Sledeći korak je registracija u elektronski sistem, nakon koje se dobija potvrda o revakcinaciji, odnosno da su kompletno vakcinisani i na toj potvrdi zabeleženo je kada je primljena prva, a kada druga doza vakcine. Sledi najbitniji korak – odlazak na samu vakcinaciju, koja se vrši u oko 20 boksova u Hali 3.

Pročitajte još
Nakon dobijene vakcine, po protokolu, gradajani bi trebalo da u čekaonici provedu najmanje 15 minuta, kako bi se utvrdilo da nema nikakvih neželjenih efekata cepiva. U čekaonici se nalazi i Knjiga utisaka, u koju građani mogu da ostave svoje poruke.

Podsećamo, u Srbiji je do sada vakcinisano više od pola miliona ljudi, a večeras bi u našu zemlju trebalo da stigne i još 500.000 kineske vakcine “Sinofarm”, dok je juče u zemlju stiglo 50.000 doza ruske vakcine “Sputnjik V”, a pre dva dana i 8.190 doza vakcine “Fajzer-Biontek”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike