Radnici u Fabrici rezanog alata u Čačku obustavili rad: Pojedinima se duguje čak 11 plata

11.02.2021

12:12 >> 12:15

0

Autor: M.V.

Od 27. januara ova fabrika je u stečaju

Radnici u Fabrici rezanog alata u Čačku obustavili rad:  Pojedinima se duguje čak 11 plata
Copyright Rina

Generalni štrajk u Fabrici reznog alata (FRA) u Čačku nije objavljen, ali većina radnika obustavila je rad zbog neisplaćenih zarada i doprinosa. Kako navode, jednom broju radnika se duguje čak 11 plata.

Predsednik industrijskog sindikata Dušan Đelić rekao je za Rinu da su sastanak sa Ministarstvom privrede imali 27. januara kada je određen stečaj fabrike.

– To ne treba shvatiti tragično, fabrika će i dalje postojati i u jednom i u drugom formatu sa 250 radnika. Sada imamo 462 radnika i ti radnici biće zbrinuti kroz socijalni program i biće im uplaćeni doprinosi – rekao je Đelić.

U dugu do guše

Prema njegovim rečima, očekuju nastavak pregovora i veoma su zahvalni ministarstvu na strpljenju jer fabrika ima ogromne gubitke u iznosu od 15 miliona evra , i da nije bilo takvog odnosa, odavno ne bi postojali.

Pročitajte još
– Moram da istaknem zalaganje gradonačelnika Miluna Todorovića koji je sa nama u proteklih pet godina bio na 42 sastanaka kako bi pronašli najbolje rešenje. Čačak je i ranije imao gradonačenike, čak i ministre, ali niko se za nas nije založio kao aktuelni gradonačenik zbog čega smo mu neizmerno zahvalni jer njegova reč ima težinu – poručio je Đelić.

Inače, Fabrika reznog alata osnovana je 1953. godine, do 1960. proizvodila je nareznice, a kasnije i druge alate od visokokvalitetnih čelika. Poslednjih godina se nalazi u fazi restrukturiranja, a većinski vlasnik je država.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike