Oglasio se patrijarh Porfirije iz samoizolacije: Evo šta je poručio svima koji brinu za njegovo zdravlje

04.03.2021

11:37 >> 11:38

0

Autor: J.B.O.

Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa sveštenikom koji je oboleo od koronavirusa

Oglasio se patrijarh Porfirije iz samoizolacije: Evo šta je poručio svima koji brinu za njegovo zdravlje
Copyright Miloš Tešić/ATAImages

Njegova Svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije oglasio se danas povodom vesti da se od juče nalazi u preventivnoj samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom.

– Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije svima iz Otadžbine i sa raznih strana sveta, koji su se juče, kao i danas već od ranih jutarnjih sati, javljali u Patrijaršijski dvor u Beogradu izražavajući molitvom prožetu brigu za njegovo zdravlje, ovim putem očinski zahvaljuje i sa ljubavlju ih obaveštava da on bez prekida, držeći se striktno svih obavezujućih epidemioloških preporuka i mera, redovno i nesmetano obavlja sve patrijaraške administrativne poslove i dužnosti – navodi se u saopštenju Kabineta patrijarha srpskog Porfirija.

Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa sveštenikom koji je oboleo od koronavirusa.

– Uzimajući u obzir da je prethodnih dana bio u kontaktu sa sveštenikom za koga se ispostavilo da ima blagi i asimptomatski oblik COVID-19, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije će, po savetu lekara, narednih dana preventivno biti u izolaciji – navodi se u saopštenju SPC.

Pročitajte još:

Podsetimo, bilo je najavljeno da će patrijarh prisustvovati i govoriti na sahrani gradonačelnika Milana Bandića u Zagrebu.

Poslednji put patrijarh se u javnosti pojavio na služenju molitve u manastiru Jasenovac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike