Najnoviji korona presek: Raste broj pacijenata na respiratorima, i dalje veliki broj zaraženih

04.03.2021

14:17 >> 14:18

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Raste broj pacijenata na respiratorima, i dalje veliki broj zaraženih
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.866 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 17 pacijenata.

Testirano je 15.769 osoba.

Na respiratoru su 173 pacijenta.

Koronavirus je juče potvrđen kod 4.056 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 16 pacijenata. Testirano je 16.175 osoba. Na respiratoru je bio 161 pacijenat.

Da podsetimo, član Kriznog štaba dr Mirsad Đerlek je danas pričao o merama, novim odlukama i velikom problemu u kojem bismo mogli da se nađemo ako se nastavi širenje virusa.

Istako je i da struka svakodnevno govori da mi već imamo 30 odsto britanskog soja, kao i da znamo da se on 70 puta brže prenosi od običnog.

Kako je naveo, sa te strane, situacija je alarmantna.

– Maske, distanca i okanite se gužvi – kazao je dr Đerlek i podvukao da postoji jedan problem o kojem većina ljudi ne razmišlja – da epidemiološka situacija postane toliko loša da ugrozi vakcinaciju.

Pročitajte još:

– Brine me pogoršanje epidemiološke situacije, koje bi zaustavilo vakcinaciju kao jedino oružje, figurativno, da dođemo nekako do kontrole nad situacijom. Nadam se da do toga neće doći ali me plaši podsvesno da se virus toliko proširi, da dovede vakcinaciju u pitanje – otkrio je dr Đerlek.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike