Doktorka Mihajlović zabrinuta: Sve više pozitivnih trudnica sa težom kliničkom slikom!

21.03.2021

09:04 >> 09:06

0

Autor: M.V.

Trudnice su sada dosta ugroženije u odnosu na prvi i drugi talas epidemije, a u KBC Dr Dragiša Mišović trenutno ih je na lečenju šest

Doktorka Mihajlović zabrinuta: Sve više pozitivnih trudnica sa težom kliničkom slikom!
Copyright Pixabay

Raste broj trudnica pozitivnih na kovid, a kod kojih se razvijaju sve teže kliničke slike, upozorava načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” Slađana Mihajlović.

Kako je doktorka Mihajlović rekla, nastavlja se borba protiv koronavirusa i da je u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” trenutno šest kovid pozitivnih pacijentkinja.

Printscreen/Youtube, RTS

– Od početka godine rođeno je 25 zdravih beba od kovid pozitivnih mama. Tokom prošle godine smo ih imali 177, tako da raste broj kovid pozitivnih trudnica, što je veoma zabrinjavajuće – naglašava doktorka Mihajlović i dodaje da su trudnice dosta ugroženije u odnosu na prvi i drugi talas epidemije.

– Mislim da su se opustile i da ih je lepo vreme izmamilo napolje i po kafićima. Teže su kliničke slike neminovno. Kod nas leže samo trudnice kojima je potrebna terapija kiseonikom i instravenska – objašnjava doktorka Mihajlović.

Pročitajte još
Kaže da se kovid pozitivne trudnice sa blažim simptomima pregledaju u kovid ambulantama po Beogradu.

– Poštovanje mera je broj jedan. Kada se razbole i kada dođu kod nas, već su nešto propustili i napravili grešku – ističe doktorka Mihajlović i podseća da se između 24. i 34. nedelje trudnoće javlja najteža klinička slika kod kovid pozitivnih trudnica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike