Ministarka o socijalnim radnicama koje su vukle dete: Moguće i da će izgubiti posao! (VIDEO)

21.03.2021

10:00 >> 10:20

0

Reč je o slučaju koji je zgrozio Srbiju - socijalne radnice vuku decu, viču...

Ministarka o socijalnim radnicama koje su vukle dete: Moguće i da će izgubiti posao! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter, @pavlebihali

Komentarišući snimak iz sela Suvi Dol na kom se vidi kako službenice Centra za socijalni rad na silu pokušavaju da izvuku dete iz kuće u Blacu ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević je izjavila da je dobrobit deteta iznad svega u svim procenama.

-Mi smo pokrenuli postupke o odgovornosti. Zaposleni u Centru za socijalni rad očigledno prekršili pravilnik i da će zbog toga snositi posledice – rekla je danas ministarka gostujući u jutarnjem programu “TV Prva.”

Printscreen/Youtube, Novo jutro

– Pravilnik o ponašanju socijalnih radnika je povređen. Vidimo komponente potencijalnog zlostavljanja. To je nešto što je očigledno i što ne sme da se dešava. Pričekajmo da se završi postupak, videli smo neprimereno ponašanje radnika na terenu. Moguće je da dođe i do gubitka posla. Svima je interes isključivo prava i zaštita dece – rekla je ministarka.

Dečak (13) i devojčica (10), poslednjih godinu dana, od smrti majke, žive sa nepokretnom bakom Ljiljanom D. i o njoj sami brinu, a radnici Centra za socijalni rad su došli da uzmu decu pre nekoliko dana. 

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako radnice ove ustanove vuku decu, viču, a to je izazvalo i reakciju nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Marko koji ima trinaest godina ima masnice po rukama koje mu je nanela radnica koja ga je vukla, a očevici kažu da je jedna od njih izbila bravu iz futera kada je pokušavala da otvori vrata kupatila, pošto se dečak od straha tamo zaključao.

Deca su na kraju ostala sa bakom, a odbranile su ih i komšije. Radnici blačkog Centra imali su asistenciju policije.

Pročitajte još

Komšija, autor snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama, navodi da je ovoj porodici pritekao u pomoć kada je čuo da su socijalni radnici došli po decu.

– Kamere su sve pokazale, to je katastrofa. Ispred kuće sam video jake policijske snage i još nekoliko ljudi u civilu. Znao sam da su došli po decu, zato što su i ranije pretili. Svakodnevno su vršili pritisak, pretili da će da joj odvedu decu. Oni su bili preplašeni – rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike