Danas je Međunarodni dan borbe protiv rasizma: Upoznajte Ingrid, doktorku iz Afrike koja se brine o našim najstarijim građanima!

21.03.2021

11:37

0

Autor: M.Vujović

Dr Ingrid završila je Medicinski fakultet u Beogradu, zavolela je Srbiju i želela da ostane u našoj zemlji

Danas je Međunarodni dan borbe protiv rasizma: Upoznajte Ingrid, doktorku iz Afrike koja se brine o našim najstarijim građanima!
Copyright Privatna arhiva

Danas se obeležava Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije, a tom prilikom Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih ustanova socijalne zaštite i domova za stare otkriva nam nesvakidašnju priču o doktorki iz Afrike koja leči naš najstarije građane!

Naime, dr Ingrid zavolela je Srbiju više od svoje zemlje, a sada leči najstarije korisnike u jednom beogradskom domu za stare, kaže Milovanović.

Pixabay

Kako objašnjava, dr Ingrid završila je Medicinski fakultet u Beogradu, kao i stažiranje, međutim, kako je boravišna viza isticala, potrebno joj je bilo da što pre pronađe posao.

A, da bi ostala u Srbiji bila je spremna i da volontira!

– U duhu nedelje koja je pred nama, i današnjeg dana, borbe protiv rasne diskriminacije, želeli smo da pomognemo ovoj mladoj doktorki. To što je drugačije boje kože nije važno, ono što je izuzetno bitno je da je ona veoma talenovan lekar, potkovan znanjem, i verujemo da će mnogo pomoći našim najstarijim korisnicima – poručio je Milovanović.

Ono što je istakao je da je veoma važno međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija, posebno u vremenu borbe protiv koronavirusa, kada je solidarnost među ljudima itekako potrebna.

Današnji dan – 21. mart se u svetu obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije. Odluku o danu borbe protiv rasne diskriminacije donele su Ujedinjene nacije 1966. godine.

Pročitajte još
Ovaj dan je izabran u znak sećanja na masakr u Šarpvilu u Južnoj Africi, kada je tokom mirnih demonstracija protiv aparthejda brutalno ubijeno 69 demonstranata. Najveći broj ljudi ubijen je s leđa dok su pokušavali da spasu svoje živote, a nakon masakra ni jedan policajac nije osuđen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike