Srpsko lekarsko društvo apeluje: Ne nasedati na besmislice sa društvenih mreža, vakcinisati se što pre!

22.03.2021

11:33

0

Odziv na vakcinaciju protiv kovida 19 počinje da slabi, istakli su iz ovog društva

Srpsko lekarsko društvo apeluje: Ne nasedati na besmislice sa društvenih mreža, vakcinisati se što pre!
Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Srpsko lekarsko društvo upozorilo je danas da odziv na vakcinaciju protiv kovida 19 počinje da slabi, iako je potpuno sigurno da masovna vakcinacija jedini način da se epidemija stavi pod kontrolu.

– Srpsko lekarsko društvo poziva građane da ne nasedaju na besmislice koje po društvenim mrežama i u pojedinim medijima plasiraju neodgovorne osobe, i da se što je moguće pre masovno odazovu na vakcinaciju bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i lekovita sredstva Republike Srbije – navode iz društva.

Podsetili su na značaj masovne vakcinacije i nesagledive posledice do kojih je već došlo, a kako su istakli “epidemija koja već predugo traje, odnela je mnogo života”.

Pročitajte još
– Dovela je i do teških poremećaja u funkcionisanju zdravstvene službe, iscrpljivanja zdravstvenih radnika, do ozbiljnih poremećaja u lečenju obolelih od drugih oboljenja, do teških posledica po privredu, prosvetu, kulturu i sve druge društvene delatnosti, kao i do iscrpljivanja ionako ograničenih materijalnih resursa, sve sa nesagledivim posledicama – navodi se u saopštenju Srpskog lekarskog društva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike