Ne varaju vas oči: April je, a u Srbiji veje sneg (FOTO+VIDEO)

06.04.2021

15:44 >> 16:08

0

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da se sneg pored Novog sada može očekivati i u Beogradu Loznici, a za Zlatibor se to svakako očekuje

Ne varaju vas oči: April je, a u Srbiji veje sneg (FOTO+VIDEO)
Copyright Foto: Tviter/@zarkobns

Iako je april i proleće je odavno počelo, sneg danas pada u Novom Sadu, Zrenjaninu, a ceo dan veje na Fruškoj Gori, ali i Mladenovcu.

Novosađani su bili iznenađeni što su početkom aprila morali da nose jakne i zimske kape. Među građanima bilo je i onih koji su vozili svoje bicikle, ali sa kapom, šalom i rukavicama.

Sneg je uticao i da se napravi gužva u najvećem gradu u Vojvodini, pa kolone automobila po kojima veje sneg predstavljaju neverovatan prizor koji više priliči Novoj godini, nego proleću.

Foto: Tviter/@zarkobns

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda stoji da se sneg pored Novog sada može očekivati i u Beogradu Loznici, a za Zlatibor se to svakako očekuje.

 

Ovako je danas bilo u Zrenjaninu

I u Mladenovcu…

Đorđević: I tokom noći sneg

Klimatolog i profesor meteorologije na Fizičkom fakultetu u Beogradu Vladimir Đurđević kaže za RTS da će tokom noći u Srbiji padati sneg. Sledeće nedelje opet će biti toplo.

Vladimir Đurđević, gostujući u Jutarnjem programu, objasnio da nas je proteklog vikenda pogodio hladni talas sa Arktika toliko intenzivan da je u nekim delovima Evrope doneo istorijski niske temperature za ovo doba godine.

– Stiže nam zahlađenje, stižu nam oblaci, tako da će do kraja dana celu Srbiju da zahvati hladan talas. Prvo će početi da pada kiša, kasnije u toku noći verovatno i sneg. Kada počne malo jače da duva vetar to nam je znak da nam se približava hladni talas koji se polako spušta iz severne Evrope – navodi Đurđević.

Objašnjava da nije neuobičajno da u aprilu imamo malo snega.

– Biće snega na planinama, ova epizoda sa snegom će, da kažem, biti izdašnija od ove prethodne, posebno u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji tako da će na planinama verovatno doći do akumulacije snega u toku noći, na Kopaoniku već ima oko metar snega, ali opet od petka nas očekuje otopljenje i taj sneg će relativno brzo da se otopi – dodaje Đurđević.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike