Dve Ruskinje krenule na Uvac, a onda ih je navigacija odvela u bespuće: "Šaljite pomoć" (VIDEO)

10.04.2021

20:14 >> 21:38

0

Autor: M.Vu

Emila i Julia Sidorova prateći signal navigacije stigle su do šume, nedaleko od sela Kovilje, gde su se zaglavile u blatu

Dve Ruskinje krenule na Uvac, a onda ih je navigacija odvela u bespuće: "Šaljite pomoć" (VIDEO)
Foto: Printskrin/Jutjub/Infoliga

Dve Ruskinje pre neki dan su iz Niša krenule put Uvca, međutim, njihovo do tada prijatno putovanje prekinula je greška u navigaciji, zbog čega su završile zaglavljene u blatu usred planinske nedođije. Srećom, ekipa civilne zaštite opštine Ivanjica znala je gde da ih potraži.

Emila i Julia Sidorova prateći signal navigacije stigle su do šume, nedaleko od sela Kovilje, gde su se zaglavile u blatu. Kako u blizini nije bilo kuća, potpuno same u surovim planinskim uslovima, zatražile su pomoć.

Još uvek nije jasno zbog čega je navigacija zakazala i odvela Ruskinje seoskim putem koji ne vodi nikuda, pa se zbog toga godinama i ne koristi. Dodatno je situaciju otežala i činjenica da nisu znale da preciziraju gde se nalaze, ali se ipak na kraju zahvaljujući brzoj reakciji Ivanjičana sve dobro završilo.

– Krenule smo iz Niša u Uvac, ali nas je navigacija navela preko planine. Tu smo stigle do kraja puta i zaglavile se u ogromnom blatu. Nisam znala šta da radimo, pozvala sam hotel u kom smo trebale da odsednemo i rekla: “Šaljite pomoć, mi smo se zaglavile”. Rekli su: “U redu, dajte nam lokaciju”. Međutim ovde nema interneta i nisamo mogla nikako da pošaljem lokaciju, zvala sam ih ponovo oko 18 časova, a oko 19 i 30 su se javili iz hotela i rekli da pomoć iz Ivanjice stiže za pola sata – kaže Emila Sidorova za “Infoligu”.

Emila i Julia odmah su smeštene u ivanjički hotel, a u drugom pokušaju da vide Uvac pomoći će im domaćin.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti