"Srbija, raj za vakcine": Italijanska televizija hvali proces imunizacije u našoj zemlji

14.04.2021

11:01 >> 11:09

0

Autor: M.V.

Ako zemlja nastavi ovim putem, kolektivni imunitet može dostići već u julu, navodi se u prilogu emisije

"Srbija, raj za vakcine": Italijanska televizija hvali proces imunizacije u našoj zemlji
Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Ekipa emisije “Hijene”, italijanske televizijske kuće “Medijaset”, koja je posetila Srbiju prošlog vikenda, sinoć je na kanalu Italija 1 emitovala 15-minutnu reportažu u kojoj se upoređuje vakcinacija u Srbiji i Italiji.

U priči “Srbija, raj vakcina”, ukazuje se na velike razlike između Srbije, koja nije u Evropskoj uniji, a koja je do sada vakcinisala 30 odsto stanovništva bar jednom dozom, i Italije, koja je vakcinisala svega 14 odsto ljudi.

Kao najveću prednost Srbije, oni navode mogućnost biranja vakcine, jer je, kako im je to u prilogu saopštila srpska premijerka, želja Vlade da se svi ljudi osećaju sigurno, te da su na vreme naručene i vakcine iz Rusije i Kine.

Sledeće na listi pohvala bila je dobra organizovanost, pa se tako nakon prijave za vakcinu u Srbiji poziv dobija u roku od 24 časa, a najkasnije za 10 dana, dok u Italiji stariji od 80 godina već dva meseca čekaju na poziv.

Pročitajte još
Emisija “Hijene” zaključuje u prilogu da, ako se tako nastavi, Italija će dostići kolektivni imunitet u februaru 2022, a Srbija u julu ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike