Vozači oprez: Košava, sneg i magla očekuju vas na putevima

09.12.2020

06:57 >> 08:29

0

Putevi Srbije saopštili su i da na pojedinim deonicama ima snega, zbog čega treba oprezno voziti

Vozači oprez: Košava, sneg i magla očekuju vas na putevima
Copyright Pexels

Putevi Srbije su saopštili da zbog pojave magle smanjena je vidljivost na pojedinim putnim pravcima, a na pojedinim deonicama ima snega.

Vidljivost je zbog magle smanjena na auto-putu E-75, na deonici petlja Bubanj potok – granica SRB/RSM (Preševo).

Pročitajte još:

Vetar zadaje muke vozačima: Najjači na mostovima, nadvožnjacima… 

Takođe, na teritoriji Zajačara, na Čestobrodici vidljivost je od 50-70 metra, na Tresibabi je od 50-100 metara, na Babinom Zubu do 50 metara, a u opštini Negotin i na Rtnju vidljivost je do 50 metara.

Putevi Srbije saopštili su i da na pojedinim deonicama ima snega, zbog čega treba oprezno voziti. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

KOŠAVA I MRAZ NA MOSTOVIMA, PREKO PLANINSKIH PREVOJA

I Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorava na mraz i hladnu košavu na ulazu i izlazu iz tunela, preko mostova, na nadvožnjacima i preko planinskih prevoja utiču na stvaranje poledice.

Vozači poledicu primete uglavnom kasno, tek kada izgube kontolu nad vozilom, zbog čega i danas treba da budu oprezni i brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putu.

Povremeno slabe snežne padavine i danas treba očekivati u planinskim predelima Timočke i Negotinske Krajine, a može ih biti i na Kopaoniku, dok u ostalim krajevima Srbije povremeno slaba kiša može uslovljavati mokre kolovoze. Nema zadržavanja na naplatnim stanicama ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Horgošu i Kelebiji na izlazu iz zemlje čekaju dva sata, na Batrovcima oko šest pet sati, a na prelazu Šid oko sat vremena.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike