Srpska i ruska vojska u akciji: Teroristi nemaju šanse (FOTO)

21.05.2021

12:16 >> 13:15

0

Autor: R.M.

Pripadnici dveju vojski danas uvežbavaju postupke u antiterorističkim akcijama, kao jedan je od ključnih zadataka zajedničke vežbe

Srpska i ruska vojska u akciji: Teroristi nemaju šanse (FOTO)
Copyright Foto: Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

Učesnici rusko-srpske taktičke obuke “Zajednički odgovor 2021” uvežbavali su danas pripreme za ispunjavanje antiterorističkih zadataka, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, u toku je zajednička obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Rusije, a pripadnici dveju vojski danas uvežbavaju postupke u antiterorističkim akcijama, kao jedan je od ključnih zadataka zajedničke vežbe, prenosi Tass.

Foto: Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

– Neposredno pre početka vežbe, jedinice su održale sastanke o bezbednosnim zadacima. Sastanci su istovremeno uvežbavanje vršenja kontrole trupa u uslovima bliskim borbenom okruženju – preciziralo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da su jedinice takođe tražile terorističke grupe na terenu, vežbale izbegavanje protivničkih zaseda i izvršenje racije u kampovima fiktivnih militanata.

Foto: Ministarstvo odbrane/Andrija Gavrilović

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije ove nedelje realizuju zajedničku obuku u Republici Srbiji, u širem rejonu Deliblatske peščare.

Pročitajte još:
Pod nazivom “Zajednički odgovor 2021”, obuka se realizije u svrhu uvežbavanja komandi i jedinica, razmene iskustava i prenošenja znanja i veština iz savremene borbe protiv terorizma.

Tokom obuke koja će trajati do 25. maja, na kopnu, vodi i u vazduhu, uvežbavaju se taktičke radnje i postupci specijalnih jedinica u izvođenju protivterorističkih dejstava, uz korišćenje naoružanja i opreme, a biće izvedena i taktička vežba sa bojevim gađanjem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike