U KBC "Dr Dragiša Mišović" smeštene dve bebe zaražene koronom, od kojih jedna ima 12 dana

27.05.2021

08:54 >> 10:54

0

Sa bebama su i mame, i one su pozitivne

U KBC "Dr Dragiša Mišović" smeštene dve bebe zaražene koronom, od kojih jedna ima 12 dana
Copyright Pixabay/StockSnap

U Dečjoj bolnici KBC “Dr Dragiša Mišović” trenutno je na lečenju četvoro pacijenata zaraženih virusom korona, a među njima je i beba od 12 dana, kaže načelnica te ustanove dr Olivera Ostojić.

Ona je za “Euronews Srbija” rekla da su sinoć stigle dve bebe iz Novog Pazara, jedna od 12 dana i jedna od pet meseci, dok je ostalo dvoje dece iz Beograda.

– Sa bebama su i mame. I one su pozitivne. Dobro su svi, imaju blaže simptome i blažu kliničku sliku. Međutim, kada su bebe u pitanju moramo sve da ispratimo do kraja – navela je ona.

Ističe da je trenutno dobra situacija i očekuje da u narednom periodu bude samo sporadičnih sučajeva dece obolele od kovida 19 koja su za bolničko lečenje.

Dečja bolnica u KBC “Dr Dragiša Mišović” od 1. juna počeće da radi u dvojnom režimu, primaće kovid pacijente, ali i decu koja nisu zaražena virusom korona, već boluju od drugih bolesti.

Pročitajte još

– Imamo dve potpuno odvojene zgrade, sa posebnim ulazima. Jedna zgrada će biti kovid, sa ambulantom, a druga za nekovid pacijente. Imaćemo odvojeno osoblje za kovid i smenjivaće se na mesečnom nivou – istakla je ona, i podsetila da je KBC “Dr Dragiša Mišović” izašao iz kovid sistema, ali da je Dečja bolnica ostala da prima najmlađe pacijente obolele od kovida.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike