Oslobođen Vladimir (18) kog je komšija prijavio zbog sviranja klavira: Nije bilo dokaza

28.05.2021

10:43 >> 10:46

0

Presuda nije pravosnažna, a okrivljeni kao i policija koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu

Oslobođen Vladimir (18) kog je komšija prijavio zbog sviranja klavira: Nije bilo dokaza
Copyright Pixabay

Prekršajni sud u Nišu doneo je presudu kojom je oslobodio odgovornosti Vladimira Aćimovića iz Niša zbog sumnje da je 16. februara prošle godine iz svog stana svirajući klavir, bukom remetio javni red i mir stanara zgrade na Bulevaru Nikole Tesle 55 – saopštio je danas Mišel Marković, predsednik ove institucije.

Kako je kazao Marković, sud je doneo ovakvu odluku jer nije bilo dokaza da je Aćimović učinio prekršaj za koji se tereti.

– Presuda nije pravosnažna, a okrivljeni kao i policija koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu u roku od osam dana Prekršajnom apelacionom sudu – pojasnio je Marković.

Mladi pijanista pozdravio je ovu odluku Prekršajnog suda.

Verujem da je ova odluka pravedna i nadam se da će ovaj slučaj skrenuti pažnju na probleme sa kojima se umetnici sreću, te da će se za sve nas naći rešenje – kazao je osamnaestogodišnji klavirista.

Da podsetimo, protiv studenta Fakulteta umetnosti u Beogradu kao i Univerziteta za muziku i izvođačke umetnosti u Gracu vodio se postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Pročitajte još

Prekršajnu prijavu protiv njega je podnela policija nakon što se komšija koji živi u stanu iznad njegovog, požalio na buku iz Vladimirovog stana. Prema navodima iz prijave, on je 16. februara 2020. godine u svom stanu u stambenoj zgradi na Bulevaru Nikole Tesle između 10 i 14 sati svirao klavir, čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike