Najnoviji korona presek: Brojke miruju, na respiratoru osam pacijenata!

04.07.2021

13:05 >> 13:06

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Brojke miruju, na respiratoru osam pacijenata!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 77 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo troje pacijenata.

Testirano je 5.407 osoba.

Na respiratoru je devet pacijenata.

Koronavirus je juče potvrđen kod 79 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula četiri pacijenta. Testirano je 6.887 osoba. Na respiratoru je bilo osam pacijenata.

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović najavio je da će sutra u Srbiju biti dopremljena značajna količina supstance za proizvodnju vakcine “Sputnjik V” na Institutu Torlak.

– Radi se o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju preko 250.000 doza komponente 1. Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2. Očekujemo da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina “Sputnjik V” komponente 1 i komponente 2 – rekao je Popović.

Pročitajte još:

On je naveo da će nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije, biti upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike