Danas počinje letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi

01.06.2024

09:50

0

Tokom ovog perioda više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji, na preko 350 akcija, nadmetaće se za prestižnu titulu 'Šampion solidarnosti'

Danas počinje letnja kampanja dobrovoljnog davanja krvi
Ilustracija - Copyright Pixabay

Jubilarna, 20. letnja kampanja Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Srbije pod sloganom „Obojimo leto u crvenu boju“ počinje danas i trajaće do 31. avgusta.

"Čast da akcijama dobrovoljnog davanja krvi svečano otvore ovogodišnju kampanju sutra će imati dve beogradske opštine - Voždovac i Palilula”, izjavila je za Tanjug Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Ona je navela da će prvog dana letnje kampanje dva transfuziološka autobusa biti postavljena ispred Stadion šoping centra od 13 do 17 časova i ispred tržnog centra Big fashion od 10 do 15 časova. “Jubilarna Letnja kampanja će trajati tri meseca, sve do 31. avgusta.

Tokom ovog perioda više od 40 gradova i opština u Beogradu i Srbiji, na preko 350 akcija, nadmetaće se za prestižnu titulu 'Šampion solidarnosti'. Plaketa za najuspešnije biće uručena na svečanom novogodišnjem prijemu”, rekla je Knežević.

Navela je da je kontinuirano prikupljanje dovoljnih količina krvi, minimalno 300 jedinica svakoga dana, u letnjem periodu izuzetno težak zadatak i da jedino zajedničkim snagama možemo uspešno da odgovorimo na ovaj izazov.

Dodala je da će, kao i do sada, svi dobrovoljni davaoci krvi dobiti godišnju članarinu za bibilioteku kao mali znak pažnje.

 Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike