Anesteziolog iz Vranja poručio: Promeniti protokole lečenja pred novi talas korone

21.07.2021

21:39 >> 21:27

0

Dr Slavko Živković iz Vranja izneo je u ponedeljak na konferenciji za novinare niz zamerki na rad kovid-bolnice u Kruševcu

Anesteziolog iz Vranja poručio: Promeniti protokole lečenja pred novi talas korone
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Specijalista anestezije, reanimacije i intenzivne terapije dr Slavko Živković iz Vranja izneo je u ponedeljak na konferenciji za novinare niz zamerki na rad kovid-bolnice u Kruševcu, gde je u dva navrata radio.

Svoje primedbe on je uputio i Ministarstvu zdravlja.

– U jedinicama intenzivnog lečenja u kovid-bolnici u Kruševcu, kao i u jedinicama poluintenzivnog lečenja, preminuo je veliki broj obolelih, što je poražavajuće. Najteži pacijenti zahtevaju posebnu terapiju, čak i mimo one koja je uobičajena za ostale pacijente – rekao je on.

Pročitajte još:

Dr Živković je dodao da lekar nikada ne sme da bude nemi posmatrač.

-Ne možete da lečite pacijente šablonski, ne vodeći računa ni o njihovoj telesnoj masi, ni o težini kliničke slike, ni o mnogim drugim parametrima. Mi smo tamo kao nešto radili, a ustvari smo bili samo nemi posmatrači pacijenata koji su putovali na onaj svet – rekao je Živković.

Živković tvrdi da je svaka inicijativa za promenu terapije kod pacijenata “na sve moguće načine opstruisana”, a kao primer dobrog rada naveo je bolnicu “Dragiša Mišović” u Beogradu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike